Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Biografija Tomislava Ćorića

TOMISLAV ĆORIĆ, biografija, ministar zaštite okoliša i energetike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Ćorić, dosadašnji ministar rada i mirovinskog sustava, postao je ministar zaštite okoliša i energetike.

Tomislav Ćorić rođen je 1979. godine u Pločama. Nakon završene osnovne škole i gimnazije u rodnim Pločama, studirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, gdje je po završetku nastavio znanstveno usavršavanje iz područja financija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera koja trese Hrvatsku Vanđelić progovorio o Ini, tvrdi da je Ćorić sve znao: "Poslao sam svima mail. Godišnje gubimo 200 milijuna eura, očito postoji problem..." Slika nije dostupna Pljačka strateške kompanije "To je čisto obmanjivanje javnosti": Vlada se oglasila o tvrdnji da se za Škugora zauzeo bivši ministar po nalogu Plenkovića

Završio je poslijediplomski studij „Financije i bankarstvo“, a titulu doktora ekonomskih znanosti stekao je 2011. obranom doktorske disertacije na temu „Tečajni mehanizam ERM 2 u procesu pristupanja europskoj ekonomskoj i monetarnoj uniji“.

Docent na Ekonomskom fakutetu

Od 2003. godine radi na Katedri za financije Ekonomskog fakulteta – Zagreb, najprije u svojstvu asistenta, potom višeg asistenta i docenta.

U sklopu znanstveno nastavnog rada autor je više desetaka znanstvenih i stručnih radova, te sudionik brojnih znanstvenih konferencija, stručnih skupova i okruglih stolova. Područje znanstvenog interesa su monetarna politika i njezin transmisijski mehanizam, financijske institucije i tržišta.

"Voli svijet oko sebe"

Član je Hrvatskog društva ekonomista, a od svibnja 2014. predsjednik  Odbora za financije Hrvatske demokratske zajednice a potom i član radne skupine za izradu gospodarskog programa.

Ćorić u svom službenom živtopisu kaže kako "voli svijet oko sebe". Kaže da voli pročitati dobru knjigu ili zaigrati partiju šaha. Aktivno se bavi nordijskim hodanjem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene