Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Plan je Banskih dvora da Sabor već u petak imenuje novog ministra ili ministricu kulture.


Još uvijek nije poznato tko će naslijediti ministricu kulture Andreu Zlatar Violić. Ona će u srijedu premijeru podnijeti ostavku i obavijestiti javnost da napušta Vladu. Prema planovima Banskih dvora ova bi priča do petka trebala biti završena prijedlogom novog ministra ili ministrice i imenovanjem u Saboru.

Premijer Zoran Milanović je prepustio Vesni Pusić i HNS-u da riješi taj problem. Bliski suradnici Vesne Pusić kažu kako ona intenzivno razgovara s potencijalnim nasljednicima Zlatar Violić, ali i s njome jer želi vidjeti je li ta priča sa putnim nalozima završila samo na ministrici. Očito želi provjeriti da mogući nasljednik Zlatar Violić ima čisti dosje, da se iza njega ne vuku nikakvi repovi ovih šest, sedam mjeseci prije izbora. Očito se ne želi niti ona niti HNS dovesti u situaciju da predlože novog ministra ili ministricu a da se opet otvori neki novi slučaj.

Vezani članci Slika nije dostupna Pusić: Berislav Šipuš će mijenjati bivšu ministricu kulture Slika nije dostupna Toga nema nigdje - u ministarstvima novac se diže kao na - bankomatu

Ministar Vrdoljak potvrdio: Andrea Zlatar Violić odlazi iz Vlade

Čini se najizglednijim da bi ministricu mogao naslijediti njezin sadašnji zamjenik, dirigent Berislav Šipuš, budući da je čovjek koji je upoznat sa svime u ministarstvu. Možda bi to bilo i najbezbolnije. No to je nešto o čemu će odlučiti HNS i Vesna Pusić. Oni imaju sjednicu predsjedništva stranke u četvrtak, ali je čini se politička odluka da se cijela priča zatvori do petka kada bi Hrvatski sabor trebao znati ime novog ministra ili ministrice kulture. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook