Nakon što smo objavili priču o tvornici kamene vune Rockwool u Istri koja šteti zdravlju građana, mještani Novog Marofa poslali su nam anonimno pismo upozoravajući na još gori problem.


Tvrde da zbog tvornice kamene vune Knauf Insulation imaju strahovitih problema sa zdravljem. Prema njihovim riječima, pogon tvornice radi 24 sata na dan, a smrad je nepodnošljiv.

Vezani članci Cjepivo protiv koronavirusa Sumnjivi paket u tvornici cjepiva AstraZenece bezopasan: "Ovaj privremeni prekid rada nije utjecao na naš raspored proizvodnje" Stiže nam hladni val - 2 Prava zima je pred vratima pa budite oprezni! Dolaze nam velike hladnoće: "Preporuča se ne boraviti predugo na otvorenom“

Od tumora grla, glasnica i pluća, kažu, već je umrla polovica mještana. No, kako je tvornica dobar izvor prihoda za ovaj siromašni kraj, samo rijetki o tome žele govoriti pred kamerama.

Mještani se boje da se otrovi ispuštaju u obližnju rijeku Bednju.

>> Rockwool: Noćas se iz tvornice širio stup dima?

No, u Knauf Insulationu to opovrgavaju. Tvrde - radimo po zakonu i propisima, a svi radnici zdravi su ko dren.

Uz to što im gigantsko postrojenje tvornice već 30 godina zaklanja idiličan pogled novomarofskih brežuljaka, mještani su ogorčeni što se krupni novac okreće baš na njihovom zdravlju.