Obavijesti Video Pretražite Navigacija
4,5 po Richteru

Sinoć jači potres kod Petrinje: "Prvo lagano podrhtavanje pa grmljavina. Zatim je streslo kuću. Trajalo je pet, šest sekundi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi, jaki potres pogodio je u subotu navečer Petrinju. Osjetio se u Zagrebu, Bjelovaru, Slavonskom Brodu, Županji, Rijeci, Zadru, Solinu...

Prema EMSC-u, bio je jak 4,5 po Richteru. Epicentar je bio 60 kilometara jugoistočno od Zagreba. 

Pročitajte i ovo Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih Ilustracija Tlo ne miruje VIDEO Snažan potres pogodio Japan

"Prvo lagano podrhtavanje, pa grmljavina, a zatim je jako streslo kuću. Trajalo je možda pet, šest sekundi. Želim vam svima što mirniju noć", jedan je od komentara na EMSC-u. 

"Bilo je kratko, ali dobro je drmnulo", piše drugi.

Jačinu su potvrdili i hrvatski seizmolozi. 

"Večeras, 09. siječnja 2021. godine u 22 sati i 29 minuta, seizmografi Seizmološke službe zabilježili su jak potres s epicentrom 15 km južno-jugozapadno od Siska. Magnituda potresa iznosila je 4.5 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VI stupnjeva EMS ljestvice. Potres se osjetio na širem području", napisali su.

 

EMSC se od navale komentatora srušio. Ispričali su se na Twitteru.  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene