Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A ŠTO KANE BANSKI DVORI?

Nove cijene goriva, nova muka građana: Od ponoći kao Pepeljuga, ali automobil nije bundeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Utorak je donio nove cijene goriva i još jednom utro put pražnjenju džepova građana. Odlazak na benzinsku pumpu mnogima sve teže sjeda, no što kani Vlada i hoće li napokon doći do smanjenja trošarina i dalje su pitanja bez konkretnih odgovora.

Analiziramo, osluškujemo, vidjet ćemo, tako zvuče odgovori iz Vlade kad ih se pita što kane učiniti kako bi uslijed novog rasta cijena goriva barem malo olakšali situaciju građanima i gospodarstvu.

I građani i poduzetnici analiziraju, osluškuju ponedjeljkom što ih čeka na benzinskim pumpama utorkom pa kad vide da je litra Eurosupera 95 od ponoći zaista 46 lipa skuplja nego prošli tjedan i sada stoji 13,83 kune vjerojatno se pitaju koliko će još poskupjeti ostale stvari i u kojem trenutku će rupa na mjestu džepa rasparati hlače.

U premium verzijama cijena benzina kreće se između 14,79 i 15,3 kune, a utjeha je donekle da je cijena dizela pala za 10 lipa pa se jedna litra prodaje za 12,92 kune dok premium stoji 14,29 kune po litri.

Tako će u prosjeku za tank benzina od 50 litara građani morati platiti 23 kune više, a za spremnik dizela pet kuna manje.

Cijena autoplina ostala je nepromijenjena i stoji, ovisno o prodajnom mjestu, 7,59 do 7,89 kuna po litri.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVA RENESANSA Bicikl se vratio na velika vrata: Pametni znaju čemu služe dva kotača, još samo da to shvate i gradske vlasti
Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković NAKON DOBRIH VIJESTI Cijene goriva opet rastu, što kani Vlada? ''Intervenirat ćemo...'', poručio Plenković i otkrio i kada

Po podacima s tražilice cijena goriva Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te portala cijenegoriva.info, cijena osnovnog eurosupera 95 na benzinskim postajama Ine, Petrola, Croduxa, Tifona, Lukoila i još nekih distributera od utorka iznosi 13,83 kune.

S druge strane, pala je cijena osnovnog eurodizela, koji na većini postaja od danas stoji 12,92 kune, a bio je 13,02 kune.

Portal cijenegoriva.info objavio je da je prosječni spremnik benzina od ponoći skuplji za 23 kune, dok je spremnik dizela povoljniji za pet kuna.

Tražilica jeftinijeg goriva Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja pokazala je da od utorka Ina prodaje litru benzina eurosuper 100 za 15,30 kuna, a bila je 14,85 kuna.

Poskupjela su, dakle i benzinska premium goriva, a pojeftinila dizelska premium goriva.

Ina eurodizel class plus sada prodaje za 14,29 kuna, a bio je 14,39 kuna.

Inin eurosuper 95 class plus od danas se prodaje za 14,79 kuna, a bio je 14,34 kune.

Crodux za litru eurosupera 100 sada traži 15,35 kuna, a bio je 14,90 kuna, a takvo je povećanje i za Q Max eurosuper 100 na postajama Petrola. "Stotka" na Tifonu stoji 15,38 kuna, a bila je 14,99 kuna.

Na Tifonu eurodizel premium stoji 14,39 kuna, a bio je 14,59 kuna, dok Crodux svoj eurodizel maxpower prodaje po cijeni od 14,34 kune, a bio je 14,44 kune. Petrol svoj Q Max eurodizel isto prodaje po 14,34 kune, a bio je 14,44 kune.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene