Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Gdje je nestala ljudskost i poštenje?''

Iako do hitne ima samo jedan kilometar, vožnju s kćerkicom koju je opekla meduza u Novalji je platio 80 kuna

Hitna pomoć, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSEL)
Hitna pomoć, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSEL) Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSEL
Nakon što je djevojčicu u moru u Novalji opekla meduza, njezin otac na brzinu je uzeo taksi kako bi s djetetom što prije stigao na Hitnu. Međutim, ono što je trebalo biti samo kilometar vožnje do najbliže zdravstvene ustanove pretvorilo se u ključanje frustracije.

Otac troipogodišnje djevojčice (podaci poznati redakciji) uživao je na plaži u Novalji. Ondje, kaže na ljetovanje dolazi posljednjih nekoliko desetaka godina, a svake godine sve se više nečime razočara. Ili su to previsoke cijene, ili neki drugi vid usluge kojeg su hrvatski turisti mogli koristiti daleko lakše nego što je to slučaj od kada je Novalja počela privlačiti goste festivalskog turizma.

U petak, dok je bio na plaži sa svojim bratom i njegovom djecom, te svojom troipogodišnjom kćeri, njoj se dogodila nezgoda. Djevojčica je sjela na meduzu. Opeklina koju zada meduza iznimno jako boli, pa je, priča na otac, njegova kćer ''urlala od bolova''.

''Ona urla, ja to probam hladiti, ali ona viče sve jače'', priča otac. U tom je trenutku rekao svom bratu da će s djevojčicom sjesti na taksi koji je bio parkiran 300-injak metara od plaže i odvesti je na Hitnu.

''Krenuo sam brzim hodom prema taksi stajalištu. Sav uspuhan mašem jednom taksisti da krenemo jer njih četiri taksista sjede. Kada me pitao kamo, rekao sam mu da moram brzo na Hitnu. On je pitao kolegu gdje je to? Ok, možda je novi, ali ne kužim da ne zna gdje je Hitna. Uspio je i promašiti, pa umjesto prema Hitnoj, skrenuo prema Autobusnom kolodvoru. Onda sam mu, dok je cijelo vrijeme dijete plakalo od velike boli, navigirao, objašnjavao gdje da skrene, a znak s velikim crvenim križem i putokazom mu sve lijepo pokazuje'', priča na otac.

Pročitajte i ovo Sara, turistkinja iz Baltimorea (Foto: Dnevnik.hr) Policija kaže, grad je siguran Turisti se nakon pucnjave u Dubrovniku ne osjećaju ugroženo: "Dolazim iz Baltimorea. Ovdje se osjećam sigurnije nego kod kuće"

Kad su napokon stigli pred Hitnu, za ono što je trebao biti samo kilometar vožnje, a nepažnjom taksista pretvorilo se u nešto više od kilometra – naplaćeno mu je 80 kuna.

''Pitam koliko sam dužan, a on kao iz topa ispali 80 kuna. Taksimetar nisam ni vidio makar sam ga nekoliko puta pokušao locirati, jer me fakat zanimalo koliko će me opaliti. Platim ja, nije problem. Nisam ni očekivao da će biti besplatno, niti tražim da me netko besplatno vozi, ali gdje je nestala ljudskost i poštenje'', rekao je otac.

Razočaran je, kaže i visokim cijenama kojima se po džepu ''dere'' hrvatske turiste koji su do prije nekoliko godina bili gotovo jedini izvor prihoda pojedinim mjestima uz obalu, kao što je Novalja.

Kaže da je usporedio cijene rute na jednoj aplikaciji za usluge prijevoza i da bi ga, da je koristio njihovu uslugu kilometar vožnje koštao 18 do 28 kuna.

No, pohvalio je medicinsko osoblje na Hitnoj u Novalji koji su kaže, divni i na tome im je ''beskrajno zahvalan''.

Aktualno Drži li se itko zlatnih pravila ponašanja? Svega nekoliko metara od mjesta stradavanja mlade Austrijanke u Malinskoj pojedinci i dalje divljaju Darko Glažar iz Lučke kapetanije Rijeka (Foto: Dnevnik.hr) Darko Glažar iz Lučke kapetanije Rijeka (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Morska patrola (Foto: Dnevnik.hr) Morska patrola (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Damir Barnas, Načelnik pomorske i aeorodromske policije Rijeka (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Drži li se itko zlatnih pravila ponašanja? Svega nekoliko metara od mjesta stradavanja mlade Austrijanke u Malinskoj pojedinci i dalje divljaju 1/3 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene