Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Margareta Mađerić nazvala je pročistač otpadnih voda jednom od najspornijih gradskih investicija.


HDZ-ova Mađerić je ustvrdila da je novac za taj projekt trošen netransparentno i rasipnički.

Vezani članci Vice Mihanović HDZ-ov kandidat za Split najavio gradnju četiri dječja vrtića i 150 stanova, a planira i osnivanje dugoočekivanog azila za životinje Imoćanin zabranio ulaz SDP-ovcima - 5 Ne jenjavaju reakcije na Imoćanina koji je na vrata zalijepio zabranu ulaska SDP-ovcima. Bauk mu poručuje: "Za dobrim monkeyjem prašina se diže"

'Pročistač je jedan od projekata aktualnog gradonačelnika i SDP-ove vlasti u Gradu Zagrebu koji nije planski niti realno pripremljen niti izveden. Sredstva su trošena netransparentno i rastrošnički', rekla je Mađerić, upozorivši da je i Državna revizija 2010. 'nabrojila sve sporne činjenice iz javno-privatnog partnerstva koje će građani Zagreba skupo plaćati kroz fiksne naknade za pročišćavanje.'

>>Bandić podnio kaznenu prijavu zbog uvredljivih plakata

Podsjeća da uređaj za pročišćavanje vodi tvrtka Zagrebačke otpadne vode (ZOV), u čijoj će nadležnosti uređaj ostati sljedećih 28 godina, sve dok ne prijeđe u nadležnost druge tvrtke.

'Zagrebačke otpadne vode u vlasništvu su Konzorcija koji čine RWE Aqua GmbH. Svaki mjesec Grad Zagreb plaća Konzorciju 33 milijuna kuna, neovisno koliko vode pročistio. Gradsko Vijeće ne želi otkriti točnu cijenu dosadašnjeg izgrađenog projekta, a projekt je, zbog navodnih stalnih dopuna, za sada poskupio na 265 milijuna eura', ustvrdila je Mađerić. (HINA)