Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziv koji se ne odbija

Nova TV prva doznaje: Ministar Krstičević vraća se s NATO summita američkim zrakoplovom

Ministar Krstičević vraća se s NATO summita američkim zrakoplovom (Foto: MORH)
Ministar Krstičević vraća se s NATO summita američkim zrakoplovom (Foto: MORH) MORH
Aktualno Galerija Ministar Krstičević vraća se s NATO summita američkim zrakoplovom (Foto: MORH) Ministar Krstičević vraća se s NATO summita američkim zrakoplovom (Foto: MORH) Foto: MORH Ministar Krstičević vraća se s NATO summita američkim zrakoplovom (Foto: MORH) Ministar Krstičević vraća se s NATO summita američkim zrakoplovom (Foto: MORH) Foto: MORH Ministar Krstičević vraća se s NATO summita američkim zrakoplovom (Foto: MORH) Ministar Krstičević vraća se s NATO summita američkim zrakoplovom (Foto: MORH) Foto: MORH +0 Damir Krstičević i James Mattis (Foto: AFP) Galerija 1/4 >>
Američki ministar obrane James Mattis pozvao je hrvatskog kolegu Damira Krstičevića da se američkim zrakoplovom vrati u Hrvatsku nakon summita NATO-a u Bruxellesu.

Nova TV prva doznaje da će se hrvatski ministar obrane Damir Krstičević vratiti s NATO summita američkim zrakoplovom i to na poziv svog kolege Jamesa Mattisa koji stiže u Hrvatsku na ministarski sastanak.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Brojni detalji Putin otkrio zašto ga je Trump korio te poručio: "Šaljem vojsku na granicu s Finskom" Vojna vježba hrvatskih specijalaca - 8 Neutraliziranje terorista VIDEO Naši specijalci i NATO u akciji: Pogledajte kako su koristili SAD-ov poklon Hrvatskoj za specijalne operacije

SAD žele ojačati svoju ulogu na prostoru jugoistočne Europe.

''Sjedinjene Države su naš ključni saveznik i partner što se tiče obrane", rekao je Krstičević. Mattis će u Hrvatskoj sudjelovati i na sastanku ministara obrane zemalja Američko-jadranske povelje (A5) u kojoj uz SAD i Hrvatsku sudjeluju Albanija, BiH, Crna Gora i Makedonija.

Krstičević je rekao da Hrvatska radi na podizanju svojih vojnih sposobnosti, povećava obrambeni proračun. S tim u vezi, hrvatska Vlada je donijela i plan dostizanja cilja o izdvajanju dva posto BDP-a za obrambeni proračun, koji treba dostići do 2024. godine.

"Živimo u nepredvidljivom svijetu i mislim da je ulaganje u sigurnost jako bitno za Hrvatsku, jako bitno za Savez kako bismo mogli odgovoriti na sve izazove", kaže Krstičević.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene