Ministar zdravstva Vili Beroš najavio je novu reform zdravstva. No istom su nezadovoljni iz Udruge za promicanje prava pacijenata te pozivaju ministra da se u promjene uključi i struka.

Galerija Liječnici: Ilustracija - 2 Liječnici: Ilustracija - 1 Liječnici: Ilustracija - 3 +2 Liječnici: Ilustracija - 4

Hrvatska udruga bolničkih liječnika oštro je reagirala na najave ministra zdravstva Vilija Beroša da će zabraniti dvojni rad liječnika predstojnicima i pročelnicima klinika bolnica.

Vezani članci Ivana Šmit - 1 Šefica liječničke udruge oštro odgovorila Berošu: "To mu je stravično infantilno i nezrelo" Bolnica, ilustracija Dugovi, liste čekanja, nedostatak liječnika... Hoćemo li ikad dočekati zdravstvenu reformu ili ćemo samo pretakati iz šupljeg u prazno

Smatraju da je to populistički potez koji, ističu, služi prikrivanju njegovih dosadašnjih značajnih propusta u kontroli privatnog rada liječnika.

U novoj reformi zdravstva Beroš planira regulirati javni i privatni rad, revidirati listu posebno skupih lijekova, uvesti sistematske preglede, a opće bolnice došle bi u državno vlasništvo.

Plan je imati jedan dom zdravlja po županiji. No Udruge pacijenata nezadovoljne su jer nisu uključene u proces reforme.

"Jedina smo država u EU koja među stručnjacima za reformu zdravstva nema predstavnika za prava pacijenata, a to već samo po sebi govori da od ove reforme neće biti ništa", kazala je Jasna Karačić iz Udruge za prava pacijenata za Dnevnik Nove TV.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju