Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema više ograničenja

Hoće li nova pravila otvoriti i nova radna mjesta?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi se pitaju hoće li poslodavci zloupotrebljavati ovu mjeru, a oni poručuju - kada nađe dobrog radnika, rijetko koji poslodavac će ga se htjeti riješiti.

Privatni sektor po novim pravilima mlade pripravnike koji rade za 1.600 kuna moći će neograničeno uzimati, donosi Dnevnik Nove TV. Do sada su, za razliku od državnog i javnog sektora, pripravnike morali zaposliti ili im ponuditi posao, a tek nakon toga uzimati nove.

Mnogi se pitaju hoće li poslodavci zloupotrebljavati ovu mjeru, a oni poručuju - kada nađe dobrog radnika, rijetko koji poslodavac će ga se htjeti riješiti.

Privatni sektor od sada će mlade s faksa moći neograničeno uzimati, baš kao državni i javni sektor. Do sada su uvjeti bili da polovinu njih zaposle ili da dokažu da su im ponudili posao, a pripravnici su ga odbili. Novi uvjeti preporuka su Europske komisije.

'Bit će sigurno slučajeva da će neki poslodavci to iskoristiti, a s druge strane ako netko tko bi inače sjedio doma, pa umjesto da sjedi doma, kuka, čeka, obeshrabren, pa je li vam bolje raditi i za 1.600 kn i skupljati iskustvo jer sigurno će mu biti vrata otvorena', smatra Vlatka Sakar iz Antea revizije.

Pročitajte i ovo Izbori Važna poruka DIP poručio poslodavcima: "Omogućite radnicima da glasuju 17. travnja" Digitalni inovacijski inkubator - 2 Razmišljanje izvan okvira Potraga za najboljim mladim inovatorima: "Ovo je najbolji način učenja"

Povećavaju se plaće pripravnicima s 1.600 kuna!

Od početka godine mjerom stručnog usavršavanja bez zasnivanja radnog odnosa bilo je obuhvaćeno 22 tisuće mladih. Cilj novih pravila je da se mladima otvore vrata privatnog sektora koji je u odnosu na državni i javni sektor i imao veći broj zapošljavanja.

'Bilo kakva sumnja da se mjera zlouporablja Zavod reagira kao što je radio i do sada u prethodnom periodu i neće odobravati daljnje korištenje', kazao je Ivan Rogina iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Mladi bi tako trebali biti zaštićeni od eventualnih manipulacija. Svako iskustvo na početku radnog vijeka može biti samo dobitak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene