Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Platit će im se i prijevoz

Povećavaju se plaće pripravnicima s 1.600 kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do više novca moći će doći pripravnici, trenutačno zaposleni za 1.600 kuna. Naknada će im se povećati. Ali, ne samo to - Vlada im planira platiti putne troškove do radnog mjesta.

Iako je pred Mateom još jedan razred ugostiteljske škole, brige oko zaposlenja već ga muče. 'Nadam se da ću naći nešto, evo već tri godine idem u školu. Mislim da bi mogao naći posao', kazao je Mateo Vujčić.

Pročitajte i ovo Oleg Butković Sukob s predsjednikom Butković odgovorio na izjave o "bratovu poslu s kamionima" i poslao novu poruku Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura"

Ne bude li imao sreće, već prvog srpnja ove godine, uskočit će država svojim novim mjerama. 'One će biti usmjerene prema mladima koji završe srednju školu, da im omogućimo naukovanje, pronalazak radnog mjesta ili samozapošljavanje', kazao je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

>>
Vlada predlaže poslodavcima: Prvi ugovor o radu na određeno bez vremenskog ograničenja

Od završetka škole do pronalska posla, ne smije proći više od pola godine. Za slučaj da joj zatreba, Sandra zna za što bi se doškolovala. 'Volim konobariti, ali uz to bi išla na tečaj za barmena', kazala je Sandra Lazarević.

Čim Hrvatska dobije pristup europskom fondu za solidarnost, gdje ima 6 milijardi eura, mladi se više neće osposobljavati za 1.600 kuna. 'Kada uđemo u taj veliki fond 1. Siječnja 2014. ćemo razmotriti mogućnost da 1.600 kuna bude više nego što je bilo do sada', kazao je Mrsić.

Prijevoz od kuće do radnog mjesta, država će također financirati.'To je nova prilika, treba iskušati sve', kazala je Anamarija Vinger. Uz diplomu u ruci, mladi će dobiti i vaučer - jamstvo da će poslodavac biti oslobođen plaćanja dijela doprinosa. No, vaučeri bi se mogli uvesti za sitne poslove - od glačanja rublja do kućnih popravaka. Time bi se, kažu, trebao 'pomesti' rad na crno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene