Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOVA PRAVILA

Ne zvoni na dobro: Muškarci u Americi nemaju pametnijeg posla nego propisivati ženama kako se trebaju oblačiti

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U Missouriju uvode stroža pravila za odijevanje žena u politici. Uskoro neće moći u Zastupnički dom bez da se prilagode novom stilu.

Zastupnički dom Missourija usvojio je stroži kodeks odijevanja za žene u sklopu novog paketa pravila. Sada od njih zahtijevaju da pokriju ramena noseći odjevni predmet poput sakoa, kardigana ili pletenog sakoa.

Dodatak, koji je predložila republikanska zastupnica Ann Kelley, izazvao je bijes nekih demokrata koji su rekli da je promjena seksistička jer pravila odijevanja za muškarce nisu promijenjena.

Muškarci u Zastupničkom domu Missourija moraju nositi sako, košulju i kravatu. Prethodni kodeks odijevanja za žene zahtijevao je haljine, suknje ili hlače koje se nose s blejzerom ili džemperom i odgovarajuće cipele ili čizme.

Pročitajte i ovo Provjereno: Maja Pleše - 3 Spas u tehnologiji Zbog teške bolesti nije mogla govoriti, a onda joj se promijenio život: ''Ljudima kao što sam ja poručila bih da vole sebe i neka nikada ne odustanu od svojih snova''

"Muškarci moraju nositi sako, košulju i kravatu, zar ne? A kad bi ušli ovamo bez kravate, dobili bi odbijenicu u tren oka. Kad bi ušli bez jakne, isto", rekla je Kelley u srijedu tijekom rasprave, prenosi CNN.

Žene drže manje od trećine mjesta u Zastupničkom domu Missourija, koji se sastoji od 116 muškaraca i 43 žene, prema stranici državnog Zastupničkog doma.

Amandman na pravila odijevanja usvojen je glasovanjem, a paket pravila kasnije je usvojilo zakonodavno tijelo koje kontrolira GOP sa 105-51 glasova, ali ne bez protivljenja i rasprave demokrata u Zastupničkom domu.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko TU SU VEĆ 30 GODINA Karamarka uznemirio "Tito" u Zagrebu: "Opet… Kontaminirana zona ukrašena je instalacijama Tomaševićevih kanti za smeće"

"Znaš li kakav je osjećaj imati hrpu muškaraca u ovoj prostoriji koji gledaju u tebe pokušavajući utvrditi je li to prikladno ili ne?" Zastupnica demokratske države Ashley Aune izjavila je iz zastupničkog doma.

Republikanci su izmijenili svoj amandman kako bi uključili kardigane nakon što je demokratska zastupnica Raychel Proudie kritizirala utjecaj koji bi zahtijevanje sakoa moglo imati na trudnice.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene