Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi o njoj govore

Nova hrvatska influencerica izgleda nestvarno. A zapravo i jest: "Tu je plastični kirurg imao dosta posla"

Aktualno Galerija Nika Pavičić, influencerica - 2 Nika Pavičić, influencerica - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Nika Pavičić, influencerica - 1 Nika Pavičić, influencerica - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Laura Ris, AI influencerica - 2 Laura Ris, AI influencerica - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Laura Ris, AI influencerica - 1 Galerija 1/4 >>
Više od 14 tisuća pratitelja na Instagramu ima jedna nova hrvatska influencerica o kojoj ovih dana svi govore. Lijepa je i mlada plavuša koja živi u Zagrebu i ima 22 godine. Ali.. ima jedno ali.

Laura Ris na svojem Instagram profilu objavljuje fotografije posljednja tri mjeseca. Voli izlaziti, voli modu, a kao i većina mladih, kaže, sluša i narodnjake. Složit ćete se - djevojka izgleda nestvarno - i upravo takva i jest. Ne postoji, već ju je stvorila umjetna inteligencija. Tko stoji iza ovog profila, još uvijek se ne zna. Autor za sada želi ostati anoniman.

Novinarka Dnevnika Nove TV pokazala je njezin profil slučajnim prolaznicima.

"Mislim da je tu plastični kirurg imao dosta posla i na prednjici i na stražnjici i daje to sve skupa pretjerano", kaže Nada.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković "Uspjeli smo!" Plenković o otvaranju pristupnih pregovora BiH s EU: "Ovo je velika geopolitička strateška poruka"

Pročitajte i ovo Dan osoba sa sindromom Down - 4 Dan osoba sa sindromom Down Granice su uglavnom samo u našim glavama: "Jedan kromosom viška je samo jedan, a donosi jako puno iskustva i ljubavi"

Influencericu Niku na Instagramu prati više od 200 tisuća ljudi. Na pitanje boji li se da bi njezin posao u budućnosti mogli ugroziti influenceri stvoreni umjetnom inteligencijom kaže - ne!

"Moje mišljenje je da će umjetna inteligencija biti tu u našim poslovima uz nas, ali da će trebati dosta dosta vremena da uopće dođe na razinu da svojim doprinosom može biti tu gdje je jedan čovjek. Nova vremena donose nove stvari, ali i dalje se sve svodi na to da je to robot koji ne može zamijeniti osjećaje i instinkt koji čovjek ima u poslovanju", smatra Nika Pavičić.

Pročitajte i ovo Dalija Orešković Stranka s imenom i prezimenom Dalija Orešković u Dnevniku Nove TV otkrila što joj je bilo najvažnije u pregovorima s SDP-om: "Dala sam sve što imam da se to ostvari“

I stručnjaci za društvene mreže sumnjaju da će ovaj trend zamijeniti prave ljude. Nedvojbeno je da u posljednjih nekoliko godina trend u svijetu raste, a evo i primjera nekih vrtoglavih iznosa.

"Poznata influencerica Aitana već zarađuje 20 do 40 tisuća dolara mjesečno na svom instagram profilu. Neki su otišli i dalje poput Lil MCail koja je već krenula s nekim luksuznim modnim brendovima i brendovima iz automobilske industrije zarađivati na video promociju i to su ogromne cifre - nekoliko milijuna", objašnjava Andrea Kučiš, voditeljica digitalnog marketinga Nove TV.

Iza takvih profila stoji jedna osoba, njih nekoliko ili recimo čak cijela kreativna agencija.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene