Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

General Gotovina dobio je izvansudski spor s nizozemskom TV kućom NCRV koja je objavila kako je i on odgovoran za zločine na području BiH.


No, sada stižu nove diskreditacije i to s hrvatskih kazališnih dasaka. Nizozemska televizijska kuća priznala je da je pogriješila povezavši generala Gotovinu sa zločinima u BiH, javno se ispričala na svojim stranicama i nagodila s generalom Gotovinom

Vezani članci Priča o borbi s rakom dojke (PRiredba Studio) Od ponora bolesti do uživanja u životu: Dirljiva priča o tome kako bolna iskustva oblikuju najbolje u nama \"6 mm - ispovijest o boli i pobjedi\" (Foto: PRiredba Studio) "6 mm – ispovijest o boli i pobjedi": Predstava koja svojom porukom mijenja živote žena

Odvjetnik generala Gotovine nije želio reći o kojoj se svoti novca rad, no dodao je da je general Gotovina zadovoljan ishodom. 'Njemu je interes istina, a budući da su Nizozemci bili spremni objaviti istinu i ispraviti svoju pogrešku on je zadovoljan', dodao je.

>> Gotovina tužio izdavača i autore knjige 'Gotovina-stvarnost i mit'

Nije pak bio zadovoljan kad je čuo za aktualnu predstavu Mauzer u ZKM-u dijelom režiranu prema knjizi 'Gotovina stvarnost ili mit' čije autore Gotovina već tuži za klevetu. 'Ukoliko dobijemo presudu za klevetu, a očekujemo da ćemo je dobiti, onda naravno je i ta predstava diskreditirana', rekao je Mišetić.

U predstavi glumci čitaju imena pobijenih srpskih civila u Oluji, ribajući četkom hrvatsku zastavu i iznoseći navodnu biografiju generala Gotovine. Redatelj Borut Šeparović za sada se ne želi očitovati. Odvjetnički tim pogledat će djelo sljedeći tjedan pa ocijeniti ima li u njemu elemenata za tužbu.