Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nizozemska televizija objaviti će ispriku Anti Gotovini u svojim vijestima te je držati tjedan dana na svojim internetskim stranicama. Zauzvrat će Gotovina povući tužbu za klevetu.


Ova odluka epilog je priče koji je počeo u siječnju kada su Nizozemci objavili prilog u kojem su naveli da general Gotovina ima veze sa zločinima u BiH.

Vezani članci E Jean Carroll, Donald Trump Trump se žalio sudu protiv žene za koju tvrdi da ne zna tko je ona: ''Sramota'' Slika nije dostupna Tužba protiv nizozemske vlade i UN-a

>> Gotovina tuži nizozemsku televiziju, traži 50.000 eura odštete

>> Pričajući o Gotovini pustili snimke srpskih logora?

'Nakon razmatranja i provjere tužbenih navoda, TV NCRV je bez odugovlačenja priznala svoju pogrešku, te time otvorila mogućnost postizanju vansudske nagodbe', navodi se u priopćenju njegova odvjetnika Luke Mišetića.

'Odvjetnički tim generala Gotovine izražava svoje zadovoljstvo zbog profesionalnog ponašanja vodstva TV NCRV, koje je preuzelo odgovornost te odlučilo razriješiti ovaj spor, pri tome istinito informirati svoje gledatelje čak i o tome da su napravili grešku. Nažalost neki publicisti i izdavači u Hrvatskoj koji su također objavili lažne i klevetničke tvrdnje o generalu Gotovini nisu pokazali istu razinu profesionalizma u prihvaćanju odgovornosti za svoja nedjela', navodi se u priopćenju. (Hina)

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju