Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zbog neistinitih tvrdnji'

Gotovina tužio izdavača i autore knjige 'Gotovina-stvarnost i mit'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetničko društvo 'Farčić&Šarušić' danas je Općinskome građanskom sudu u Zagrebu u ime generala Ante Gotovine podnijelo tužbu protiv nakladnika 'Novog Libera' te autora knjige 'Gotovina - stvarnost i mit' Ivice Đikića, Davora Krile i Borisa Pavelića zbog, kako navodi, povrede osobnosti te iznošenja neistinitih i nevjerodostojnih tvrdnji i zaključaka o generalu Gotovini.

Knjigom su tuženi, kako se navodi, višekratno povrijedili osobnost generala Gotovine, iznijeli neistinite i nevjerodostojne tvrdnje i konkluzije. Odvjetničko društvo ističe da se takvim 'neistinitim i uvredljivim' tvrdnjama general Gotovina 'proglašava neinteligentnom i kriminogenom osobom, površnog odnosa prema svojim zadaćama' te se 'stvara dojam da je umiješan u nelegalne nabave oružja, a konačno i osoba koja je umiješana u otmicu djeteta'.

Pročitajte i ovo Telefoniranje, ilustracija završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila Ilustracija Potrošačka prava Građani u Njemačkoj sve teže dolaze do gotovine: Plaćate li radije kešom ili karticom?

>> Hoće li Gotovinina sudbina biti poznata u travnju?

Opširno navodeći sporne tvrdnje iznesene u knjizi 'Gotovina - stvarnost i mit', odvjetničko društvo 'Farčić&Šarušić' u tužbi navodi da su one vrijeđaju Gotovininu osobnost, a dodatno uznemirava i to što je general Gotovina okrivljen u vrlo ozbiljnom sudskom postupku pred Međunarodnim sudom za ratne zločine na području bivše Jugoslavije pa postoji mogućnost da bi se sadržaj te knjige mogao uporabiti u postupku.

Odvjetničko društvo zato sudu predlaže da tuženi generalu Gotovini 'na ime naknade štete zbog povrede osobnosti isplate 200 tisuća kuna' te da se zabrani daljnje objavljivanje dijelova knjige 'Gotovina - stvarnost i mit' u obliku feljtona u splitskome dnevnom listu 'Slobodnoj Dalmaciji'.

Knjiga 'Gotovina - stvarnost i mit' predstavljena je 3. studenoga 2010. u Novinarskom domu u Zagrebu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene