Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nije pročitao članak'

Nova afera u HŽ-u: Bebić obećao bolji posao?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskim željeznicama ponovno afere, nakon što je u javnosti procurilo pismo iz 2006. u kojemu direktor Poslova ekologije i zaštite HŽ Infrastrukture, Ivan Medak traži od predsjednika Sabora, Luke Bebića da mu da, kao što je i obećao bolji posao, u HŽ-u sve demantiraju.

'Ma dajte molim vas. Rekao sam Vam da nisam pročitao. Nemojte tražiti od mene pitanja s kojima nisam upoznat. Ja sam iz svog stana došao ovdje na sastanak, ništa nisam čitao, samo su mi ovdje rekli da postoji neki članak', rekao je prozvali predsjednik Sabora, Luka Bebić.

Pročitajte i ovo Oleg Butković Sukob s predsjednikom Butković odgovorio na izjave o "bratovu poslu s kamionima" i poslao novu poruku Slika nije dostupna Rat oko umjetne oplodnje Kosor SDP-u: Gle, tko mi to govori!

'Dragi barba Luka
...još od ranog djetinjstva Vi ste bili moj uzor i uvijek sam nastojao upiti što više vašeg znanja, kopirao sam Vaše držanje i komunikaciju s ljudima i maštao da jednoga dana poput Vas odem u veliku sredinu, završim studij, zaposlim se i uspijem u životu. U svemu sam uspio, ali ostao je sporan posao...', ovako je prije dvije godine čelni čovjek Poslova ekologije i zaštite u HŽ Infrastrukturi Ivan Medak od Bebića tražio napredovanje koje mu je bilo obećao. Barba Luka očito nije puno pomogao, pa se dvije godine staro pismo našlo u tisku.

No, o namještanju poslova zemljacima iz metkovskog kraja - Luka Bebić jutros nije htio raspravljati s novinarima.I dok neki špekuliraju da iza svega stoji neretvanski kralj mandarina Stipe Gabrić Jambo, koji se Bebiću želi osvetiti još od saborskih sukoba, na sporno pismo od Medaka danas ni riječi. Iz HŽ-a tek šturo priopćenje: 'Nemam nikakve veze sa napisanim navodima, te iste demantiram. Ne želim davati nikakve izjave za medije iz razloga što ni prvu koja je objavljena nisam dao. Sve napisano je izmišljotina'

U sindikatu tvrde suprotno. 'Gspodin Medak niti je prvi niti je posljednji koji je na taj način došao u Hrvatske željeznice. To je samo jedan od načina kako se radilo. Mnogi visoki državni dužnosnici imaju upliva u postavljanje kadrova u Hrvatskim željeznicama', rekao je Branko Kreš, predsjednik sindikata željezničara. Ista situacija je tvrdi i u ostalim državnim tvrtkama. Treba samo zagrepsti i vidjeti tko je komu bio barba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene