Mario Banožić
Mario Banožić Foto: Patrik Macek/Pixsell

Ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić prošlog se ljeta dva puta koristio vojnim avionom, koji ga je prevezao iz zračne luke Zemunik kraj Zadra u Zagreb.


Mario Banožić koristio je školsko-borbeni zrakoplov Ministarstva obrane za letove između Zadra i Zagreba, i to, kako se čini, u vrijeme godišnjeg odmora, piše 24 sata.

Vezani članci Ministar obrane Mario Banožić Banožić nakon sjednice Odbora za obranu: "Postoji sprega između Milanovića i Franka Vidovića" Mario Banožić MORH o ministrovim letovima vojnim avionom: "Sat leta Pilatusom PC-9 deseterostruko je jeftiniji od sata leta helikopterom"

Radi se o turbo-prop avionu švicarske proizvodnje Pilatus PC-9 392. eskadrile 93. Zračnog krila HRZ-a, koji se koristi za obuku pilota. Na tim avionima leti i akrobatska grupa "Krila Oluje". Pilatus je dvosjed, predviđen za pilota/instruktora letenja i kopilota/učenika letenja.

Prvi Banožićev let zabilježen je 12. kolovoza 2021., a drugi osam dana kasnije, 20. kolovoza 2021. godine. Prvi put su ga vozili u vrijeme dok je koristio godišnji odmor na sastanak u Zagreb i nazad. Drugi put, sa sastanka u Zemuniku je letio za Zagreb.

Ministarstvo obrane potvrdilo je ta saznanja, navode u 24 sata.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju