Obavijesti Video Pretražite Navigacija
LETI, LETI...

Nova afera: Banožić koristio vojni avion da ga iz Dalmacije prebaci na sastanak u Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić prošlog se ljeta dva puta koristio vojnim avionom, koji ga je prevezao iz zračne luke Zemunik kraj Zadra u Zagreb.

Mario Banožić koristio je školsko-borbeni zrakoplov Ministarstva obrane za letove između Zadra i Zagreba, i to, kako se čini, u vrijeme godišnjeg odmora, piše 24 sata.

Pročitajte i ovo Pripreme za dolazak aviona Rafale u Hrvatsku - 3 Borbeni avioni FOTO Prvih šest aviona Rafale u Hrvatskoj za nekoliko tjedana: "Za mene je to bilo ispunjenje dječačkog sna" Slika nije dostupna "U SKLOPU UVJEŽBAVANJA PILOTA" MORH o ministrovim letovima vojnim avionom: "Sat leta Pilatusom PC-9 deseterostruko je jeftiniji od sata leta helikopterom"

Radi se o turbo-prop avionu švicarske proizvodnje Pilatus PC-9 392. eskadrile 93. Zračnog krila HRZ-a, koji se koristi za obuku pilota. Na tim avionima leti i akrobatska grupa "Krila Oluje". Pilatus je dvosjed, predviđen za pilota/instruktora letenja i kopilota/učenika letenja.

Prvi Banožićev let zabilježen je 12. kolovoza 2021., a drugi osam dana kasnije, 20. kolovoza 2021. godine. Prvi put su ga vozili u vrijeme dok je koristio godišnji odmor na sastanak u Zagreb i nazad. Drugi put, sa sastanka u Zemuniku je letio za Zagreb.

Ministarstvo obrane potvrdilo je ta saznanja, navode u 24 sata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene