Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Hrvatskoj je prošle godine podneseno 1.036 zahtjeva za azilom, a odobrena je zaštita njih 35. Procesi dobivanja azila su dugi i teški.


Kako bi proslavili hrabrost onih koji si pokušavaju osigurati sigurniji i bolji dom u bijegu iz uglavnom ratom pogođene domovine, u zagrebačkom sportskom centru u Utrinama organiziran je mješoviti nogometni turnir. Ekipe iz naša dva prihvatilišta za azilante, onog zagrebačkog i onog u Kutini, igrale su s lokalnim nogometnim klubovima i tako su od onih malenih na dalje gradili suživot.

>>
Azilanti pobjegli iz prihvatilišta, uhvatili ih u riječkoj luci

Vezani članci Izbjeglice na granici Turske i Grčke Grčka policija suzavcem krenula na izbjeglice: "Vojska nam je uzela novac i mobitele i rekli su nam da se vratimo" Tvrtko Barun, voditelj Isusovačke službe za izbjeglice, i Ivan Forjan Voditelj Isusovačke službe za izbjeglice o migrantskoj krizi: "Godinama se nije rješavalo to pitanje, a sad je prioritet politika, ne ljudi"

Jučer je bila konačno godina dana od kada sam dobio azil, kao da sam nova beba, kao da sam se ponovo rodio. Tu smo prošle godine u isto vrijeme igrali s Kutinom i pobijedili. Baš mi je lijepo što ovako vidim sve ljude koje sam upoznao i iz Alžira i Afganistana. Svi se lijepo družimo', kazao je azilant iz Nigerije Wailish Sunejki.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook