Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Hrvatskoj je prošle godine podneseno 1.036 zahtjeva za azilom, a odobrena je zaštita njih 35. Procesi dobivanja azila su dugi i teški.


Kako bi proslavili hrabrost onih koji si pokušavaju osigurati sigurniji i bolji dom u bijegu iz uglavnom ratom pogođene domovine, u zagrebačkom sportskom centru u Utrinama organiziran je mješoviti nogometni turnir. Ekipe iz naša dva prihvatilišta za azilante, onog zagrebačkog i onog u Kutini, igrale su s lokalnim nogometnim klubovima i tako su od onih malenih na dalje gradili suživot.

>>
Azilanti pobjegli iz prihvatilišta, uhvatili ih u riječkoj luci

Vezani članci Nigerija, ilustracija U masovnoj otmici ubijen policajac, više od 80 učenika oteto u napadu na školu Migranti, ilustracija Izbio požar u migrantskom centru nakon najave da će biti zatvoren, 1200 ljudi bez smještaja

Jučer je bila konačno godina dana od kada sam dobio azil, kao da sam nova beba, kao da sam se ponovo rodio. Tu smo prošle godine u isto vrijeme igrali s Kutinom i pobijedili. Baš mi je lijepo što ovako vidim sve ljude koje sam upoznao i iz Alžira i Afganistana. Svi se lijepo družimo', kazao je azilant iz Nigerije Wailish Sunejki.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook