Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Hrvatskoj je prošle godine podneseno 1.036 zahtjeva za azilom, a odobrena je zaštita njih 35. Procesi dobivanja azila su dugi i teški.


Kako bi proslavili hrabrost onih koji si pokušavaju osigurati sigurniji i bolji dom u bijegu iz uglavnom ratom pogođene domovine, u zagrebačkom sportskom centru u Utrinama organiziran je mješoviti nogometni turnir. Ekipe iz naša dva prihvatilišta za azilante, onog zagrebačkog i onog u Kutini, igrale su s lokalnim nogometnim klubovima i tako su od onih malenih na dalje gradili suživot.

>>
Azilanti pobjegli iz prihvatilišta, uhvatili ih u riječkoj luci

Vezani članci Njemački Savezni ured za migraciju i izbjeglice BAMF (Foto: AFP) Njemačka: Uhićena djelatnica zbog odobravanja azila u 1200 slučajeva koji nisu ispunjavali kriterije Slika nije dostupna Azilante privremeno sele na Lanište: Stanovnici spremni na prosvjed

Jučer je bila konačno godina dana od kada sam dobio azil, kao da sam nova beba, kao da sam se ponovo rodio. Tu smo prošle godine u isto vrijeme igrali s Kutinom i pobijedili. Baš mi je lijepo što ovako vidim sve ljude koje sam upoznao i iz Alžira i Afganistana. Svi se lijepo družimo', kazao je azilant iz Nigerije Wailish Sunejki.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook