Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagodba s Uskok-om

Obrat na suđenju! Nogometni menadžer Vuksan priznao da je Mamiću pomogao izvlačiti novac iz Dinama

Menadžer Nikky Arthur Vuksan, koji je uz braću Mamić i još četvoricu okrivljenika, optužen za izvlačenje novca iz Dinama, u tzv. aferi Dinamo 2 sporazumno je osuđen na godinu dana zatvora, uz rok kušnje od pet godina

Sportski menadžer Arthur Nikky Vuksan nagodio se s USKOK-om te je osuđen na godinu dana zatvora, s rokom kušnje od pet godina, potvrdio nam je njegov odvjetnik Gordan Preglej.

Pročitajte i ovo Izraelski vojnik na vojnoj vježbi Iz minute u minutu VIDEO/FOTO Izrael najavio vojnu eskalaciju: "Omča oko grada Gaze se steže. Izrael će pokušati prepoloviti pojas"

Radi se o prvom priznanju krivnje u aferi u kojoj se Vuksan našao sa Zdravkom, Zoranom i Mariom Mamićem, a optuženi su za izvlačenje novca iz Dinama preko off-shore tvrtki. Vuksan je jedini okrivljenik u predmetu Dinamo 2, kojega se nije teretilo da je osobno pribavio protupravnu imovinsku korist, već da je u tome pomagao prvenstveno Mariju Mamiću.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Africi Premlatili gladnog dječaka u školi jer je pojeo malo više za doručak: Ravnateljica ga je prva počela tući

Priznanje se dogodilo uoči nastavka suđenja Mamiću i ostalima koji i dalje ne žele priznati da su sudjelovali u navodnim isplatama milijuna iz Dinama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pitanje budućnosti Poznati milijarder ima zanimljiv stav: ''Mladi trebaju reći - Ovo je moja zemlja. Želim raditi 70 sati tjedno"

U Osijeku je u ponedjeljak nastavljeno suđenje Mamiću i ostalima. U tijeku je svjedočenje predsjednika kluba Mirka Barišića, predsjednice Uprave kluba Vlatke Peras te bivšeg igrača Dinama Mirka Lulića.

Arthur Nikky Vuksan Mirko Barišić (Foto: DNEVNIK.hr)

I Peras i Barišić su u nekoliko navrata potvrdili da je inkriminiranim računom u Klagenfurtu raspolagao isključivo Zdravko Mamić te da su s tog računa obavljane isplate u gotovini prema igračima i treneru.

Afera Dinamo 2

U aferi Dinamo 2 za izvlačenje novca iz kluba u sklopu zločinačkog udruženja, uz Zdravka i Zorana Mamića, koji su u bijegu u BiH, i kojima se sudi u odsutnosti optužnicom su obuhvaćeni Zdravkov sin Mario Mamić, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Arthur Vuksan.

U optužnici, na skoro 700 stranica, Uskok tereti Zdravka Mamića da je, od prosinca 2004. do prosinca 2015. ostale okrivljenike organizirao u zločinačko udruženje te da su sklapanjem fiktivnih ugovora između Dinama i tvrtki iz Velike Britanije, Švicarske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Svetog Vincenta i Grenadina, Belizea, Hong Konga, Gibraltara i SAD-a te ispostavljanjem računa o plaćanju nepostojećih usluga za transfere igrača, koje je Dinamo plaćao, klub oštetili za više od 144 milijuna kuna.

Arthur Nikky Vuksan Arthur Nikky Vuksan Foto: Vlado Kos/Cropix

Tužiteljstvo tereti okrivljenike da su taj novac dijelili između sebe i koristili za svoje potrebe, a da je, uz navedeno, NK Dinamo neosnovano obvezan za plaćanje dodatnog iznosa od još 7,35 milijuna eura, odnosno 55,8 milijuna kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene