Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez domaćih utakmica

I nogometaši bježe iz Ukrajine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kriza u Ukrajini pogodila je i tamošnje nogometne klubove. Šahtar - klub jednog od najbogatijih ljudi svijeta - Rinata Ahmetova, čiji je kapetan naš Darijo Srna, ne može igrati domaće utakmice u Donjecku. Priču donosi Dnevnik NOVE TV.

Šestorica igrača donjetskog Šahtara odbila su povratak u Ukrajinu s priprema u Francuskoj. Smatraju da u Ukrajini nije dovoljno sigurno. Odgovor kluba nisu trebali dugo čekati.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Ilustracija Raketni udari Velik ruski napad na Ukrajinu, Poljska digla borbene avione: "Glavni cilj neprijatelja su naši ljudi"

'Ako se ne vrate, sigurno će patiti. Tko odbije ispoštovati potpisane ugovore, mogao bi ostati bez desetaka milijuna eura koje će platiti klubu', tvrdi Rinat Ahmetov, predsjednik Šahtara.

Donjeck i Lugonjsk su trenutačno pod opsadom proruskih snaga te je u tim gradovima zabranjeno održavanje nogometnih utakmica. Šahtar je tako ekipu preselio u 300 kilometara udaljen grad Harkiv. Stoga je i menadžeru Naletiliću nejasan potez šestorice igrača.

Više od 40.000 ruskih vojnika na granici s Ukrajinom

'Prilično sulud potez budući da oni ne mogu na ovaj način napraviti raskid ugovora na štetu kluba. Klub im koliko znam isplaćuje normalno plaće, omogućuje im treniranje i sve uvjete koje su potrebni', rekao je Marko Naletilić, nogometni menadžer.

'Svi igrači koji su ovdje su pravi Šahtar!', rekao je Dario Srna, kapetan Šahtara. Ukine li se prvenstvo - ukrajinski nogomet mogao bi dosta pretrpjeti.

'Ako se ukine ukrajinsko prvenstvo na jednu sezonu, tada će Šahtar imati interes apsolutno da se riješi većine skupih igrača, jer će izgubiti cijelu sezonu, a to vam automatski veže sponzore i televizijska prava', naglašava Šahtar.

Većina klubova tada bi prodala svoje najskuplje igrače. Zbog učestalih sukoba, ukrajinske nogometne klubove već su napustila 24 nogometaša.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene