Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od 40.000 ruskih vojnika nagomilalo se na rusko-ukrajinskoj granici kao i stotine komada teškog oružja, rekao je u utorak u parlamentu tajnik ukrajinskog Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu Andrij Parubij.


"Prošlog tjedna snage su pregrupirane i pojačane. Sada je gotovo 41.000 ruskih vojnika na granici s Ukrajinom na sjeveru, na istoku, na jugu i na Krimu", ukrajinskom poluotoku koji je Rusija u ožujku pripojila svom teritoriju, kazao je.

Vezani članci Nakaradni prizori (Foto: klyker.com) Votka im je poremetila moć rasuđivanja, pogledajte što su objavili na društvenim mrežama Slika nije dostupna Moskva optužuje Kijev i tvrdi: "Pripremaju novi rat"

Po riječima Parubija, 150 ruskih tenkova, 400 oklopnih vozila i 500 topničkih sustava su blizu granice nasuprot Donecku, glavnom gradu ukrajinskog područja zahvaćenog proruskom oružanom pobunom.

Parubij je dao izjavu u parlamentu koji je poslije prihvatio odluku predsjednika Petra Porošenka o novoj djelomičnoj mobilizaciji, trećoj od ožujka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook