Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priopćenje

Nogalo: "Ravnatelj DB Srebrnjak sustavno zapošljava bliske prijatelje i provodi uhljebničku politiku"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikalni povjerenik Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS) u Dječjoj bolnici Srebrnjak Boro Nogalo pozvao je u ponedjeljak Upravno vijeće te bolnice da zaustavi, kako je ustvrdio, samovoljno ponašanje i protuzakonite radnje koje provodi ravnatelj dr. lve Dumić Čule.

Nogalo u priopćenju navodi kako je ravnatelj u godinu i pol dana povećao minus bolnice sa 2,5 milijuna kuna bivše uprave na 35 milijuna kuna, a Pravilnik o sistematizaciji koji predlaže nije u skladu s važećim zakonima, Statutom i prijedlozima Stručnog vijeća bolnice.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Vladin odabir za glavnog državnog odvjetnika Turudić opleo po Milanoviću: "Što reći o čovjeku koji se hvalio da je kršio zakon?" Ministarstvo vanjskih i europskih poslova O povratku MVEP se oglasio o plaćanju troškova BBB-ovaca

"Predloženi ustroj bolnice naštetit će kvaliteti rada bolnici te će zbog neusklađenosti ugroziti produljenje međunarodnih certifikata o kvaliteti {lSO 9001, DIAS} koje je bolnica prije dolaska Dumić Čule imala. Stoga predlažem da se obave dodatne konzultacije sa svim dionicima kako bi se iznašlo odgovarajuće zakonsko i stručno rješenje", navodi se u priopćenju.

Nogalo, među ostalim, ističe protuzakoniti ustroj Klinike za padijatriju i nekih drugih odjela te ističe kako u novom prijedlogu sistematizacije nema djelatnosti medicine rada i sporta predviđene Statutom ustanove, ali se navode djelatnosti, npr. dijabetologija, kojima se bolnica uopće ne bavi i nema stručnjake i koja nisu predviđene ni u razvojnim planovima kroz projekt Centra za translacijsku medicinu (CCTM).

Tvrdi se i da izbor voditelja ustrojstvenih jedinica nije usklađen sa zakonima o liječništvu te zdravstvenoj zaštiti. Npr. za pomoćnika ravnatelja za stručno-znanstvene djelatnosti može biti izabrana s VSS zdravstvenog usmjerenja, fizike, kemije, elektrotehnike, bioinženjerstva ili prirodoslovno-matematičkog usmjerenja, a trebala bi provoditi klinička ispitivanja, uvoditi nove medicinsko-rehabilitacijske tehnologije, koordinirati vodenje kliničko-znanstvenih projekata itd.

Nogalo kaže i da Dumić Čule sustavno zapošljava bliske prijatelje te krši zaključak zagrebačke Gradske Skupštine o privremenoj obustavi zapošljavanja na neodređeno vrijeme.

"Na ovaj način provodi uhljebničku politiku s ciljem postavljanja sebi lojalnih ljudi koji će zajednički štititi interese onih skupina kojima je zajednički cilj izvlačenje i uništenje projekta CCTM, a što će na kraju građani Zagreba morati podmiriti iz vlastitih džepova", tvrdi u priopćenju sindikalni povjerenik HLS-a u Dječjoj bolnici Srebrnjak Boro Nogalo.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene