Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tuerk optužio Sanadera

'Njegova je retorika izraz nepoštivanja Slovenije i EU'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski predsjednik Danilo Tuerk komentirao je prošlotjedne izjave bivšeg predsjednika hrvatske vlade Ive Sanadera kao izraz pomanjkanja poštivanja Slovenije i Europske unije.

'Takva je retorika izraz nepoštivanja Slovenije i Europske unije', rekao je Tuerk za komercijalnu televizijsku postaju POP-TV, zamoljen da komentira Sanaderove izjave o blokiranju hrvatskih pristupnih pregovora s EU-om zbog graničnog prijepora s Hrvatskom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Premijer Sanader 'Propadnu li pregovori, propada ideja europskih integracija' Slika nije dostupna Sanader: Jedna članica EU od 2006. blokira pregovore

Sanader je u subotu na saboru HDZ-a u zagrebačkoj Areni rekao da Slovenija neće uspjeti u svojoj 'neeuropskoj politici' i 'politici ucjene', a Hrvatska će uspjeti i ući u EU, pri čemu će za to na kraju 'morati glasovati i Slovenija'.

'Zemlja koja kao kandidatica želi ući u EU morala bi o Sloveniji i Europskoj uniji govoriti s više poštovanja i iskazivati više želje da se riješi granični prijepor', rekao je Tuerk za slovensku komercijalnu televiziju, upitan jesu li Sanaderove izjave 'prijetnja Sloveniji i Europskoj uniji'. (Hina)

>> 'Slovenija zaoštrava stajalište i onemogućuje prekid blokade'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene