Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I nakon ulaska u EU

Nizozemska vlada: Hrvati će i dalje trebati radne dozvole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski građani najmanje dvije godine nakon ulaska Hrvatske u EU i dalje će trebati dozvolu za rad u Nizozemskoj, objavila je nizozemska vlada na svojoj internetskoj stranici.

Nizozemska je druga država članica EU koja se odlučila na tu mjeru prema hrvatskim radnicima. Njemačka je u siječnju odlučila također na dvije godine produljiti režim ograničenog pristupa svome tržištu rada hrvatskih radnika nakon ulaska Hrvatske u EU 1. srpnja ove godine.

Slobodni pristup nizozemskom tržištu rada bit će odgođen na početno razdoblje od dvije godine, navodi se u priopćenju nizozemske vlade u kojem se podsjeća da je tu mjeru moguće produljiti na najviše sedam godina.

>>
Hrvati će do 2015. vjerojatno trebati radne dozvole za rad EU

Nizozemska je tako odlučila zadržati ista ograničenja koja je primijenila na prethodna dva kruga proširenja EU 2004. i 2007. Poslodavci će i dalje trebati osigurati radne dozvole za hrvatske radnike, navodi nizozemska vlada.

Odluka o odgodi donesena je zbog stanja na nizozemskom tržištu rada odnosno povećanja broja nezaposlenih. U priopćenju se navodi da je došlo do neočekivano većeg priljeva radnika iz novih članica EU u Nizozemsku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Slika nije dostupna Lakše do zarade Evo još jednog načina kako naći posao!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene