Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odvjetnici tuže nizozemsku televiziju

Pričajući o Gotovini pustili snimke srpskih logora?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna nizozemska televizija na kanalu Nederland 2 danas je emitirala dokumentarni film o Anti Gotovini u kojem su, kako su javili Hrvati iz Nizozemske, a potvrdila generalova obrana, pričajući o hrvatskom generalu navodno emitirali snimke srpskih koncentracijskih logora poput Manjače i Omarske.

Odvjetnik Gotovine Luka Mišetić za Dnevnik.hr je rekao da će najvjerojatnije tužiti televiziju jer još nije vidio prilog, ali je proteklih dana vidio najavu. O samom sadržaju današnjeg priloga su ga obavijestili zgroženi Hrvati koji žive u Nizozemskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dr. Nazor uoči završne riječi u Haagu 'Povijest će i nakon presude pisati da je Oluja bila legitimna akcija' Slika nije dostupna Mišetić nastavlja seciranje iskaza Laušić potvrdio da Gotovinu nije upozorio na zločine njegovih vojnika

>> Autor knjige o Gotovini: Tužba je gruba manipulacija

Po najavi koju je vidio Mišetić, sporni prilog govori o pripadniku UNPROFOR-a koji je 1992, bio na ratištu u Hrvatskoj 1992. te da je baš zbog generala Gotovine dobio PTSP.

'To su očito učinili radi publiciteta jer Gotovina je bio zapovjednik Zbornog područja Split tek od prosinca 1992., odnosno početka 1993. tako da to nikako ne može imati veze s njim. Sporno je i što ga nazivaju ratnim zločincem jer bi korektno bilo da u tom kontekstu kažu da je optužen za zločine iz doba Oluje. Da o kadrovima Omarske i Manjače ne govorimo. Naravno, postavlja se i pitanje tajminga i zašto se to baš sada objavljuje. Dosta je bilo da se svi iživljavaju na Gotovini i on mora zaštiti svoja ljudska prava', rekao nam je odvjetnik Luka Mišetić.

Podsjetimo, nedavno su Gotovinini odvjetnici sudu u Zagrebu u ime generala Ante Gotovine podnijeli tužbu protiv nakladnika 'Novog Libera' te autora knjige 'Gotovina - stvarnost i mit' Ivice Đikića, Davora Krile i Borisa Pavelića zbog, kako su naveli, povrede osobnosti te iznošenja neistinitih i nevjerodostojnih tvrdnji i zaključaka o generalu Gotovini.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene