Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrde da laže

Niz reakcija nakon gostovanja Hrvoj Šipek u Dnevniku Nove TV: "Očekivao sam da će podnijeti ostavku"

Aktualno Galerija Zlata Hrvoj-Šipek ekskluzivno za Dnevnik Nove TV - 3 Zlata Hrvoj-Šipek ekskluzivno za Dnevnik Nove TV - 3 Foto: DNEVNIK.hr Zlata Hrvoj Šipek, Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek, Glavna državna odvjetnica Foto: DNEVNIK.hr Zlata Hrvoj Šipek, Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek, Glavna državna odvjetnica Foto: DNEVNIK.hr Peđa Grbin, predsjednik SDP-a Peđa Grbin, predsjednik SDP-a Foto: DNEVNIK.hr +3 Sandra Benčić, saborska zastupnica Galerija 1/8 >>
Stižu političke reakcije na ekskluzivni intervju glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek u Dnevniku Nove TV u subotu. Hrvoj Šipek je rekla da nije lagala u Saboru o komunikaciji s bivšom državnom tajnicom Josipom Rimac, sada USKOK-ovom optuženicom - te da o temi vjetroelektrane nije razgovarala niti se sastajala s Rimac, a ostavku neće podnijeti.

Oporba i dalje tvrdi da je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek lagala, SDP najavljuje da neće podržati u Saboru njezino izvješće, okupljaju se oko zaključka kojim žele obvezati Vladu da pokrene postupak razrješenja Zlate Hrvoj Šipek. Kod HDZ-a teško da će naići na dobru volju po tom pitanju.

"To nije normalno, dakle dva puta je uhvaćena u laži u razmaku od tjedan dana. Ne možeš ostati glavni državni odvjetnik nakon toga. Ja sam očekivao u tom intervjuu da će reći da je pogriješila, da će napraviti jedino što je moralno i podnijeti ostavku, ona to nije napravila", istaknuo je predsjednik SDP-a Peđa Grbin nakon ekskluzivnog intervjua u Dnevniku Nove TV u subotu.

"I onda se vaditi na načine koji, nemojte se ljutiti, ali ukazuju na sumnju u sposobnost da radi taj posao, s obzirom na argumente koje je koristila da se opravda", smatra saborska zastupnica (Možemo!) Sandra Benčić.

Pročitajte i ovo Konferencija za medije SDP-a i Kluba zastupnika zeleno-lijevog bloka - 3 Skupljaju potpise za opoziv SDP i Možemo za smjenu Zlate Hrvoj Šipek: "Ne može se baviti progonom kriminala i lagati u Saboru"

"Što se tiče oporbe zapravo oni stalno potežu nekakva pitanja smjene ministara, interpelacija o radu Vlade. Koliko vidite to ne uspijeva u Saboru tako da ne vjerujem ni da će ovo uspjeti. A te nekakve izjave vezano za poruke koje su u medijima i javnom prostoru pojavljuju, to kolko ja vidim, je zapravo negdje iz nekakvog konteksta izvađeno", zaključio je saborski zastupnik iz redova HDZ-a Dražen Bošnjaković.<

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene