Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon burnog dana u Saboru

Grmoja ogorčen na vladajuće u Saboru: "Ponašaju se baš kao što je premijer rekao - mogu što hoće"

Nikola Grmoja (Foto: Dnevnik.hr)
Nikola Grmoja (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Nikola Grmoja (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Manevarski prostor oporbe nakon prestanka rada Povjerenstva za Agrokor je smanjen, no iz Mosta poručuju kako se još uvijek može puno učiniti da bi se otkrila puna istina o Agrokoru i bez povjerenstva.

Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Brkić Tomljenović razgovarala je s Nikolom Grmojom (Most), koji je član ugašenog Povjerenstva za Agrokor i upitala ga za daljnje poteze oporbe i je li im sad potpuno smanjen manevarski prostor.

Pročitajte i ovo Nova lica u Saboru - 4 Velik broj Nova lica u Saboru: Dolaze iz različitih političkih opcija, a ima i jedan volonter Nikola Grmoja i Sabina Tandara Knezović - 1 Izborna matematika Grmoja otkrio hoće li podržati Milanovića: "Za što se čeka Most?"

"Mi se moramo konzultirati oko daljnjih poteza. ono što je činjenica jest da HDZ ne želi ovo istražno povjerenstvo, jer da ga želi, promijenili bi ovu odluku o osnivanju saborskog istražnog povjerenstva, koju sam ja dao u proceduru ili bi promijenili zakon, koji je također u proceduri. Oni su samo čekali da se pozovu na Zakon. Mi se ne slažemo s njihovim tumačenjem Zakona i očekujemo da ako žele ugasiti povjerenstvo, da to učine na sjednici Sabora", poručuje Grmoja.

Mostov saborski zastupnik svjestan je, doduše, suženog manevarskog prostora oporbe.

"Danas smo vidjeli da se krši Poslovnik. Predsjednik Sabora nije htio dati stanku zastupnicima i onda se to predstavlja kao neko divljanje oporbe. Mi smo bili jako konstruktivni. nakon sastanka smo željeli doći do nekakvog rješenja, no ponovno nismo došli do bilo kakvog dogovora ili rješenja s vladajućom strankom, ni s HNS-om, tako da ćemo vidjeti što napraviti", rekao je Grmoja.

Dodao je da se vladajući u Saboru ponašaju "baš onako kako je rekao premijer - mogu što hoće". Zbog toga su oporbi, priznaje Grmoja, manevarske mogućnosti smanjene ali da će oporba vidjeti što sve može učiniti da se dozna puna istina o Agrokoru, bilo kroz povjerenstvo ili na nekakav drugačiji način.

Grmoja ističe da je posljednjih dana iznio puno zanimljivih dokumenata te zbog te činjenice smatra da se može učiniti puno i bez povjerenstva, no i dalje ističe da je manevarski prostor oporbe smanjen, jer ne mogu doći do sve dokumentacije i svjedoka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene