Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije na presudu Sanaderu

Mislav Bago: ''Devet godina ova zemlja čeka prve pravomoćne presude u nekoj velikoj korupcijskoj aferi''

Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr)
Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Nikola Grmoja (Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Nakon pravomoćne presude bivšem premijeru Ivi Sanaderu za slučaj Planinska stižu i prve reakcije.

Reporter Mislav Bago u Dnevniku Nove TV izvijestio je kako će HDZ reći da je ovo presuda pojedincu, dok oporba želi pokazati da Ivo Sanader i njegovi najbliži suradnici koji su danas u vrhu HDZ-a jedno te isto. ''Nitko nije raspravljao o jednoj vrlo ozbiljnoj činjenici, a to je da je devet godina ova zemlja čekala prve pravomoćne presude u nekoj velikoj korupcijskoj aferi. Devet godina je Ivo Sanader čekao hoće li biti slobodan ili osuđen. To je najzabrinjavajuća poruka o stanu u pravosuđu, da se devet godina čeka u tim velikim korupcijskim aferama da se dobije sudski epilog'', rekao je Bago.

Pročitajte i ovo Ivan Penava, Andrej Plenković Oglasio se i Grmoja Penava poručio Plenkoviću: ''Pozivam te na dvoboj kao muškarac muškarca'' Mostov kandidat za premijera Nikola Grmoja program predstavio Grmoja Most ima prijedlog za smanjenje jedne od najvećih ovisnosti: "Zabranit ćemo reklamiranje i ograničiti broj aparata"

Nikola Grmoja iz Most smatra da će se HDZ sada pokušati se što više distancirati od Ive Sanadera.

''Vidi se da je pravdu teško dočekati, zato nam mladi i odlaze. Što se tiče same presude ona je očekivana, ali ova afera je vrh sante leda. HDZ će pokušati pobjeći od toga'', rekao je Grmoja. Dodaje: ''Nije samo Sanader krao. Mnogi su mu pljeskali''.

Podsjećamo, Krešimir Devčić, glasnogovrnik zagrebačkog Županijskog suda, u četvrtak je potvrdio da je izdan dovedbeni nalog za bivšim premijerom i predsjednikom HDZ-a Ivom Sanaderom jer mu je Vrhovni sud povisio kaznu u aferi Planinska na više od pet godina.

Na pitanje što ova presuda poručuje građanima, saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras kaže: ''Da je taj HDZ napravio toliko zla Republici Hrvatskoj i još uvijek ga radi. Vidite u Hrvatskom saboru da su najbliži suradnici bivšeg premijera Sanadera i predsjednik Sabora Jandroković i predsjednik kluba zastupnika Bačić. To su ljudi koji su s njim, kako kaže naš narod, tikve sadili i koji su napravili nemjerljivu štetu prema Hrvatskoj.''

''Očekujem da je ovo moglo biti što se tiče presude, sada ne ulazim kakva je, puno prije i da jednostavno moramo biti svi svjesni da takvi postupci koji su medijski jako eskponirani da je interes svih nas da se donose pramovomoćne presude donose puno prije'', rekao je Stjepan Čuraj, saborski zastupnik HNS-a.

Razvoj događaja možete pratiti na ovoj poveznici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene