Turistička zima u Hrvatskoj nikada nije bila bolja. Hoteli su gotovo rasprodani, a najatraktivnije su destinacije Opatija, Zagreb, Dubrovnik, Split i Poreč.

Galerija


Ovogodišnja zarada od turizma nadmašit će lanjskih 10 milijardi eura. Točnije, za oko 10 do 12 posto u odnosu na prošlu godinu povećan je broj dolazaka i noćenja, i na moru i na kontinentu.

Vezani članci Party na plaži Zrće, ilustracija Nova runda optužbi austrijskih medija: Mlade Bečanke na Zrću tvrde da su dobile batine od zaštitara; Oglasio se organizator, kaže da lažu Plaža, ilustracija U Hrvatskoj više od milijun turista, 220.000 više nego lani u isto doba. Objavljeno gdje ih je najviše

U brojnim gradovima otvoreno je više hotela nego prošle godine, a popunjenost je odlična, kažu u Hrvatskoj turističkoj zajednici.

"Prema našim podacima iz eVisitora, u ovom trenutku se u Hrvatskoj odmara oko 20 tisuća gostiju, od toga je 13 tisuća gostiju u hotelskom smještaju. One destinacije koje prednjače u ovom trenutku su Opatija, Zagreb, Dubrovnik, Split i Poreč", govori Kristijan Staničić, direktor HTZ-a.

Ministar Turizma zadovoljan je godinom, a rast će se, kaže, nastaviti.

"Na Kvarneru i na nekim otocima negdje čak 30 i 40 posto više u odnosu na prošlu godinu. Ovo jedno naslanjanje na drugo definitivno donosi dobre rezultate i idemo prema onome što smo govorili, a to je cjelogodišnji turizam", govori Gari Capelli, ministar turizma.

Hrvatska će od turizma ove godine zaraditi više od 10 milijardi eura i ponovno oboriti rekorde. No nakon što se prebroje dolasci i euri, u novoj godini čekaju nas i problemi: nedostatak radne snage, pad kvalitete, manjak hotelskog smještaja, gužve i neodrživost određenih destinacija, za sve to tek se trebaju naći rješenja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.