Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon dvije godine

Niču zidovi kuće za četvero splitske siročadi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Splita lijepa priča o pomoći obitelji o čijoj smo sudbini izvještavali u Dnevniku Nove TV.

Prikupljen je novac i počela je izgradnja kuće za četvero djece bez roditelja od kojih je jedno s posebnim potrebama, a dosad je o njima skrbila teta. Potrajalo je pune dvije godine ali Mate, Jakov, Ivana i Ivan Božić, konačno gledaju u početke zidova iza kojih će biti njihove sobe. U pet godina djeca su doživjela strašan šok. Moždani udar prvo je pokosio oca, a pet godina poslije i majku. Djeca su ih našla u krevetu, a očeva sestra, teta Luca Damjanović, trudi se nadomjestiti svu ljubav.

Pročitajte i ovo Gradnja u Dubrovniku Inspekcija potvrdila nepravilnosti na gradilištu bivšeg kapetana Vatrenih : On poručio da će platiti kaznu, zna se i kolika će biti Gradnja - 4 Cvjeta gradnja Trenutačno se u Hrvatskoj gradi više od 2000 stanova, ali cijene nikako da osjetnije padnu: "Svi moramo stati na loptu"

Djeca su vrlo dobri đaci, sada žive u tetinoj kući na Kamenu, ali ona i suprug žive od malih prihoda, pa su bili u strahu za budućnost njih četvero. Najmlađi Ivan je dijete sa posebnim potrebama. Pomogli su puno mještani i župa, a kada smo prije dvije godine objavili tužnu priču, telefoni su zvonili sa svih strana. Jedan građevinar čitave je temelje iskopao besplatno, drugi darovao krov i slično. Nedaleko od tetine kuće, nova kuća dobro napreduje. 'Hvala svima', kaže teta Luca.

Velika pomoć stigla je od prošlog saziva gradske vlasti. Osigurali su teren za kuću, omogućili početak izgradnje. Sadašnja gradska vlast nastavlja pomagati, a u materijalu i novcu, sakupljeno je oko milijun kuna, ali radovi su skupi i trebat će još novca. 'Bila je opcija da djeca idu u dom ali mi smo bili za to da imaju vlastiti dom', istaknuo je Slavko Kraljević, socijalni radnik. Zamjenik gradonačelnika Splita Jure Šundov, zahvalio je svima koji su četvero siročadi pomogli, a zahvaljuje se i onima koji još misle pomoći. Krov nad glavom će se eto izgraditi, ali treba ove male ljude izvesti na pravi put, a njihovoj teti to je najveća briga.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene