Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nick Vujičić u Hrvatskoj

'Kao mali sam se htio utopiti, a sad sam oženjen i čekam sina'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nicka Vujičića mnogi nazivaju čudom od čovjeka. Nick je, naime, rođen bez ruku i nogu, ali svojim primjerom svakim danom dokazuje kako je nemoguće - moguće.

Jednog od najboljih motivacijskih govornika današnjice, hrvatska je javnost upoznala u Provjerenom prošle godine kada ga je po prvi put intervjuirao reporter Mato Barišić. Ekipa Provjerenog kamerama će i danas cijeli dan biti uz Nicka i za najnoviju emisiju Provjereno napraviti novi prilog koji ne smijete propustiti!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nick Vujičić s djecom 'Ne samo da hodam, nego skačem, plivam, igram golf!' Slika nije dostupna Sutra u Zagrebu 'Čovjek koji pomiče granice': Veliki motivator stiže u Zagreb!

Nick Vujičić doista pokazuje da je i nemoguće moguće. Iako je rođen bez ruku i nogu, to ga u životu nije omelo, štoviše, pokazao je i drugima da život itekako ima smisla. 28-godišnje čudo od čovjeka, kako ga mnogi nazivaju, prvi put je u Hrvatskoj. Hrvatskoj publici prenijet će svoje životno iskustvo, ali sigurno i ohrabriti sve one koji imaju slične probleme da ih prihvate i krenu dalje.

'Kada je život težak, i dalje možemo biti zahvalni za neke stvari. Imam svoje malo stopalo ovdje i ono mi omogućuje da vozim kolica, pišem, tipkam i mogu napisati 23 riječi u minuti na računalu. Svojim stopalom mogu se pokretati i pomaže mi mnogo. Moji roditelji uvijek kažu, Nick, u životu uvijek imaš izbor, možeš biti ljutiti zbog toga što nemaš ili zahvalan zbog onog što imaš', kaže Vujčić.

>> Velikog motivatora dočekala puna dvorana Doma sportova!

Nije uvijek bilo lako, posebno u djetinjstvu kada je Nick prolazio depresije. 'Nisam mislio da ću se ikada vjenčati. A ako se i vjenčam, nikada neću moći držati ruku svoje žene. Kako izliječiti slomljeno srce? Imao sam prijatelje i roditelje koji su me uvijek grlili, ali zagrljaj nije mogao mnogo pomoći. Čak sam pokušao s deset godina počiniti samoubojstvo, utopiti se u kadi jer sam htio prekinuti svoju bol', ispričao je Vujčić.

Shvatio je da time ipak neće ništa riješiti, osim što će obitelji nanijeti bol. Prihvaćanje sebe bio je tako za Nicka prvi korak prema ljepšoj strani života. 'Siguran sam da znate da sam se ove godine u veljači oženio. Očekujemo dijete, čekamo sina. Moja supruga je trudna 20 tjedana. Trebala bi roditi u veljači sljedeće godine. Ako Bog da', rekao je Vujčić.

Danas njegove motivacijske govore svi rado slušaju. Hrvatska je 44 zemlja koju je posjetio. I to nakon Vojvodine, odakle su njegovi roditelji koji sada žive u Australiji. 'Ja sam hrvatski naučio od svoje bake i djeda kada sam imao šest godina. Razumijem malo, ali ne govorim jako dobro', rekao je Vujičić.

Dok je bio dijete, Nicku nisu davali šanse za život, osim u nekakvoj instituciji. Snagom volje pokazao je cijelom svijetu da ne mora tako biti. Jedina ograničenja koja postoje, očito su samo u našim glavama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene