Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nick Vujičić čovjek je koji svima želi dokazati kako ništa nije nemoguće. Rođenje je bez udova, no još kao tinejdžer je naučio kako živjeti normalno.


Život bez ruku i nogu mnogima je nezamisliv, no upravo takav život već trideset godina živi Nick Vujičić koji je stigao u Zagreb gdje gostuje u zagrebačkom Domu sportova, a u ponedjeljak će posjetiti Rijeku. Nick je diljem svijeta poznat kao jedan od najboljih motivacijskih govornika današnjice čije su riječi primijenile živote milijuna ljudi diljem svijeta.

Vezani članci Na parkiralištu u Novom Zagrebu potpuno je izgorio električni romobil VIDEO Širi se dramatična snimka požara koji je izbio na električnom romobilu, vlasnik na parkingu tražio zaklon: "Da sam ga stavio u auto..." Vesna Škare-Ožbolt Vesna Škare Ožbolt najavila tužbu protiv Filipovića zbog klevete: "Takvo ponašanje podsjeća na političke neandertalce"

Nick je rođen 4. prosinca 1982. godine u Melbourneu. Njegovim roditeljima tijekom majčine trudnoće nisu bili spominjani nikakvi problemi s djetetom, zbog čega su ostali u šoku kada su saznali da je Nick rođen bez ruku i nogu. Tada nisu mogli ni slutiti da će njihov sin nadahnuti milijune ljude.

Nick se u djetinjstvu susretao s brojnim problemima, često su ga maltretirali zbog čega je u jednom trenu zapao u tešku depresiju i dalje ne shvaćajući zašto je rođen s takvim invaliditetom. Kako bi se lakše uklopio među svoje vršnjake dobio je umjetne udove, no uskoro je shvatio da su mu preteški, te da se s njim vrlo teško kreće, te ih je odbacio.

>> Roditelji nisu znali da čekaju dijete bez ruku i nogu

Kako su prolazile godine Nick je naučio kako se nositi sa svojim invaliditetom, te je snagom volje naučio raditi neke svakodnevne stvari kao što je pranje zubi, tipkanje na računalu i slično. On sad, pliva, igra golf, vozi skateboard., završio je dva fakulteta. Shvatio je kako svojim primjerom može pomoći i drugima.

S 19 godina počeo je održavati motivacijske seminare koji su mnogima promijenili živote i naučili ih kako se nositi s teškoćama koje su ih zadesile u životu. Nick se danas često i šali na račun svog invaliditeta kako bi pokazao da je život mnogo više od onoga što je vidljivo golim okom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook