Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbor istraživačkih novinara Hrvatskog novinarskog društva podsjetio je da se na današnji Međunarodni dan slobode medija navršilo točno 700 dana od brutalnog napada i pokušaja ubojstva novinara Jutarnjeg lista Dušana Miljuša koje policija još uvijek nije razriješila.


Osim Dušana Miljuša zbog ozbiljnih prijetnji policijsku zaštitu ima još troje novinara i jedna novinska redakcija, navodi se u priopćenju. Zbor novinara istraživača stoga poziva ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka da umjesto poziva novinarima i urednicima na radni ručak na dan slobode medija jasno i javno kaže dokle se stiglo u istrazi o napadu na kolegu Dušana Miljuša i ostale novinare izložene prijetnjama.

Vezani članci Ilustracija Srbin napravio kaos u Berlinu: Bacio granatu na bivšu i njezina partnera pa ih napao nožem Prosvjed ispred središnjice HDZ-a - 3 HND osudio napade na prosvjedu: "Svu ljutnju, srdžbu i bijes usmjerili su prema novinarima"

>> Miljuš: Imam indicije tko me pretukao

Zbor smatra da će policija najveći doprinos slobodi medija dati otkrivanjem napadača na novinare. Dodaju i da kaznene prijave i tužbe koje ministar unutarnjih poslova podnio protiv troje novinara nisu doprinos slobodi medija. U povodu Dana slobode medija Zbor istraživačkih novinara upozorio je i na pogubnu spregu krupnog kapitala, politike i vlasnika medija, ali i na činjenicu da je stanje u medijima 'gore nego devedesetih', budući da su tada, kako tvrde, "postojali slobodni mediji, a danas više ne". Neprihvatljivim su ocijenili policijsko maltretiranje slobodnog blogera Marka Rakara, kao i kaotično stanje, pad profesionalnih standarda te krizu vodstva na nacionalnoj televiziji.  (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju