Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje u medijima 'gore nego devedesetih'

Ni nakon 700 dana ne zna se tko je napao Miljuša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbor istraživačkih novinara Hrvatskog novinarskog društva podsjetio je da se na današnji Međunarodni dan slobode medija navršilo točno 700 dana od brutalnog napada i pokušaja ubojstva novinara Jutarnjeg lista Dušana Miljuša koje policija još uvijek nije razriješila.

Osim Dušana Miljuša zbog ozbiljnih prijetnji policijsku zaštitu ima još troje novinara i jedna novinska redakcija, navodi se u priopćenju. Zbor novinara istraživača stoga poziva ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka da umjesto poziva novinarima i urednicima na radni ručak na dan slobode medija jasno i javno kaže dokle se stiglo u istrazi o napadu na kolegu Dušana Miljuša i ostale novinare izložene prijetnjama.

Pročitajte i ovo Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran" Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

>> Miljuš: Imam indicije tko me pretukao

Zbor smatra da će policija najveći doprinos slobodi medija dati otkrivanjem napadača na novinare. Dodaju i da kaznene prijave i tužbe koje ministar unutarnjih poslova podnio protiv troje novinara nisu doprinos slobodi medija. U povodu Dana slobode medija Zbor istraživačkih novinara upozorio je i na pogubnu spregu krupnog kapitala, politike i vlasnika medija, ali i na činjenicu da je stanje u medijima 'gore nego devedesetih', budući da su tada, kako tvrde, "postojali slobodni mediji, a danas više ne". Neprihvatljivim su ocijenili policijsko maltretiranje slobodnog blogera Marka Rakara, kao i kaotično stanje, pad profesionalnih standarda te krizu vodstva na nacionalnoj televiziji.  (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene