Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema podrške ni ZUSSB-a

Nezavisni sindikati: Pojedinci prosvjedima zbunjuju javnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zajednica udruga seljaka Slavonije i Baranje (ZUSSB) izvijestila je kako ne podržava prosvjede pojedinih seljačkih udruga.

Tvrde da ih smatraju neopravdanim jer je sve potpisano s resornim ministrom poljoprivrede ispoštovano, a udruga Nezavisnih hrvatskih seljaka ogradila se od prosvjeda najavljenih 'bez dogovora i jedinstva svih seljaka'. Zajednica udruga seljaka Slavonije i Baranje prosvjede pojedinih seljačkih udruga smatra neopravdanim s obzirom na tešku situaciju u kojoj se nalazi Hrvatska, a posebice Slavonija i Baranja.

Pročitajte i ovo Policija traga za osumnjičenima za ratne zločine u Baranji kazneno prijavljeni Policija traga za osmoricom zbog ratnih zločina u Baranji: "Ozljeđivali su ih, nanosili im patnju i bol, neki su se pokušali ubiti" Slika nije dostupna U šest županija Seljaci s TISUĆU TRAKTORA krenuli u blokadu prometnica!

U priopćenju, koje je uputio tajnik udruge Stanko Zdravčević, napominje se kako prirodne nepogode, koje su proteklih tjedana pogodile ovo područje, s neizvjesnom perspektivom o šteti te trenutna borba s posljedicama poplava, ne daju prigodu da se u ovome trenutku izlazi na ceste. 'Odgovorno tvrdimo da je sve potpisano s resornim ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem ispoštovano i zbog svega navedenog ovom prigodom bit ćemo realni i pošteni te dati punu potporu ministru Čobankoviću, ali i premijerki Jadranki Kosor, koja je dala potporu svim potpisanim odlukama u sporazumu', navodi se u priopćenju ZUSSB-a.

>> Premijerka ipak pozvala seljake na sastanak

U ime udruge Nezavisnih hrvatskih seljaka od prosvjeda se priopćenjem ogradio njen predsjednik Mato Mlinarić. 'Trenutno pojedinci iz nekih seljačkih udruga zbunjuju javnost na svoju ruku i bez zajedničkog dogovora s drugim udrugama', ističe Mlinarić koji smatra da su za tešku situaciju na selu djelomično odgovorni upravo oni koji sada opet prosvjeduju nakon što su na svoju ruku, bez konzultacija s drugim udrugama, potpisali proljetni sporazum u Đakovu.

>> Banke spremne za otkup potraživanja poljoprivrednika

Po njegovom mišljenju, tada nisu iskoristili mogućnost da dogovore prava rješenja, a jedno od njih je i da se dobiveni vaučeri mogu koristiti i za prebijanje dugova u Poreznoj upravi ili dugovanja bankama. 'Zbog takvog šlamperaja koji na kraju šteti svim seljacima, osuđujem i ove najave prosvjeda bez dogovora i jedinstva svih seljaka', ističe Mlinarić. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene