Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Idu u Zagreb

Premijerka ipak pozvala seljake na sastanak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjedi seljaka odvijaju se na području nekoliko županija, a kako ističu prosvjednici, njihov daljnji tijek ovisi o odluci Vlade, odnosno ispunjavanju zahtjeva poljoprivrednika.

Predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Vukovarsko-srijmske županije i koordinator Koordinacije seljačkih udruga pet slavonskih županija Tomislav Pokrovac rekao je kako su dobili poziv predsjednice Vlade Jadranke Kosor na sastanak koji bi se u Zagrebu trebao održat danas u 17 sati.

Pročitajte i ovo Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili"

‘Dakako da ćemo se odazvati sastanku s premijerkom Kosor, jer je to bio i jedan od naših uvjeta za prekid prosvjeda. Traktori, međutim, ostaju uz ceste do daljnjeg dok ne vidimo rezultate razgovora s premijerkom’, kazao je Pokrovac.

>> Banke spremne za otkup potraživanja poljoprivrednika

Prosvjed na području Virovitičko-podravske županije odvija se na više od 20-tak točaka, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji za sada na jednom prosvjednom mjestu, u Brodsko-posavskoj na tri, a na području Vukovarsko-srijemske županije na četiri mjesta. Uz državnu cestu u Poljancu kod Ludbrega danas se prosvjedima seljaka u Slavoniji pridružilo 30-ak poljoprivrednika s ludbreškog područja.

Seljaci su nezadovoljni neisplate poticaja iz 2008. od 205 milijuna kuna te poticajima u stočarstvu i ratarstvu koji su već trebali biti isplaćeni, a traže zaštitnu cijenu pšenice od 1,20 kuna po kilogramu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene