Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snažno nevrijeme

EKSKLUZIVNO Ispovijest žene koja je herojski spasila muškarca iz bujice: "Noge su mu bile iza kotača, glava ispod vode..."

Aktualno Galerija Nevrijeme u Rijeci Nevrijeme u Rijeci Foto: DNEVNIK.hr/V.G. Poplave u Rijeci - 12 Poplave u Rijeci - 12 Foto: JVP Rijeka Poplave u Rijeci - 11 Poplave u Rijeci - 11 Foto: JVP Rijeka Poplave u Rijeci - 10 Poplave u Rijeci - 10 Foto: JVP Rijeka +8 Poplave u Rijeci - 9 Galerija 1/13 >>
Riječanka koja je pomogla u spašavanju muškarca iz bujice ispričala je što se događalo tijekom dramatičnih trenutaka u kojima su ulice u centru grada bile potopljene, a bujice nosile sve pred sobom. Nedugo nakon spašavanja muškarca, u blizini je ispod zaustavljenog automobila otkriveno tijelo drugog muškarca kojemu više nije bilo spasa.

Snažno nevrijeme poharalo je Rijeku u srijedu popodne. Bujice vode blokirale su centar grada, a prava drama odvijala se u Ulici Franje Račkog, koja se nizbrdo spušta od Orehovice prema centru grada i Školjiću.

Zdravstvena radnica Vedra Gurdon kaže kako je vidjela susjeda starije dobi u nevolji i pritekla mu u pomoć.

"Imam moralnu i ljudsku obavezu reći da je muškarac kojega smo njegov sin i ja spašavali i izvlačili ispod vozila živ i da to nije osoba čije je tijelo pronađeno ispod automobila. To su dva odvojena slučaja koja su se dogodila vrlo blizu jedan drugoga i u kratkom vremenskom razdoblju", rekla je Gurdon.

Čula je zapomaganje

Navodi da živi u Ulici Franje Račkoga, u zgradi ispred koje se sve događalo.

"Moj sin i ja smo na prozoru promatrali hoće li kiša stati, trebala sam izvesti psa u šetnju. U jednom trenutku čula sam zapomaganje muškarca koji je vikao da će mu se otac utopiti i da će mu bujica odnijeti oca", opisala je Gurdon.

"Čim sam čula o čemu se radi, obukla sam se, zgrabila sam kabanicu i izašla van. Bujica je i mene odnijela isti trenutak. Noga mi se zaustavila na zaustavljenom vozilu", rekla je.

"Ja sam odsklizala do vozila, pala sam na nizbrdici. Digli smo gospodina, čovjeku su noge bile iza kotača. Glava mu je bila ispod bujice, pomogla sam njegovom sinu dignuti mu glavu iznad vode. I njegov sin je već ostajao bez snage", dodala je.

Iz zgrade izletio - sedamdesetogodišnjak

"Poslije mene iz zgrade je izletio i susjed od sedamdesetak godina, bojala sam se da bujica neće i njega odnijeti", kazala je Gurdon.

"Uspjeli smo muškarca izvući iz bujice i prebaciti ga preko automobila koji je ostao blokiran na cesti. Tamo smo čekali dolazak hitne. Kolege iz hitne došle su i izvukle nas sve na sigurno. Stali su u lanac kako bujica ne bi odnijela nekoga od nas", rekla je.

Navodi da je stariji muškarac kojega su spasili bio pri svijesti, dobrog općeg stanja, kao i njegov sin koji se borio s bujicom.

Nitko im nije pritekao u pomoć

"Nisu se žalili da im nešto treba, no ja sam bila šokirana i mokra", navodi Gurdon.

"U neposrednoj blizini bilo je petnaestak automobila, u svima su bili ljudi, bila su im upaljena svjetla i nitko se od prisutnih nije odlučio izaći iz auta kako bi pritekao u pomoć", rekla je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istraga u tijeku Trovanje plinom u Zagrebu? U kupaonici u centru grada pronađeno tijelo starije žene

"Ljudi su bili i na prozorima zgrada i nitko, osim 70-godišnjeg susjeda, nije izašao kako bi pomogao. Ostala sam u šoku, u susjedstvu je bilo i mladih ljudi", kazala je.

Nedaleko od kombija pronađeno tijelo

Nedaleko od mjesta na kojemu je spašen muškarac ispod plavog Fiat Punta pronađeno je tijelo drugog muškarca.

"Otuširala sam se i ugrijala. Gledala sam nakon sat vremena kakvo je stanje i mogu li u šetnju", kazala je Gurdon.

Pročitajte i ovo Nesreća kod Poljuda službe na terenu FOTO/VIDEO Teška prometna nesreća na Poljudu: Automobil probio ogradu i pao sa šetnice, tri osobe teško ozlijeđene

"Bilo mi je čudno što taj auto stoji ukoso. Svojem sinu sam objašnjavala da su najopasniji šahtovi i da je auto najvjerojatnije upao u jedan od njih", rekla je.

"Onda je došla policija, stavili su traku i pretpostavila sam da nešto nije u redu", zaključila je Gurdon.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene