Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pulu i širu okolicu sinoć je zahvatilo jako nevrijeme s kišom i olujnim vjetrom.


Zbog velike količine vode na kolniku kod odmorišta Bale zatvorena je dionica Istarskog ipsilona Pula-Kanfana. U središtu Pule najviše je vode na prometnicama Verude i Stoje, oko Doma sportova, piše Ipress. Pod vodom je i stara cesta koja vodi iz Pule za Bale te Fažanska cesta, stoga iz policije upozoravaju vozače na pojačan oprez u vožnji.

Vezani članci Prazna učionica, ilustracija Istarski stožer donio važnu odluku za školarce: Od idućeg tjedna nastava ponovno na daljinu, za neke se ona potpuno obustavlja Vlak naletio na vozilo u blizini Vodnjana 01 Tragedija u Istri: Vlak naletio na automobil, poginula jedna osoba

Jako vjetar u Puli je sinoć lomio granje i bacao kontejnere na ceste, a vozači su se zbog velikih količina vode na cestama našli u problemima te bili primorani nogostupe koristiti kao alternativne pravce. IPress navodi da je poplavljeno više podruma u Štinjanu i u Fažani gdje je tijekom jučerašnjeg dana palo 60 litara kiše po metru četvornom. Kiša koja u Istri pada već nekoliko dana i danas ne prestaje. 

Odroni duž Jadranske magistrale

Zbog odrona se otežano vozi jednim trakom dionice državne ceste Gračac-Knin, na prijevoju Malovan. Također opreznije treba voziti zbog odrona duž cijele Jadranske magistrale i na cestama u gorju.

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika u prekidu su katamaranske linije iz Rijeke za Mali Lošinj, Rab i Novalju, a iz Splita za Vis i Lastovo.