Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stazić o prijedlogu zakona o mirovinama

'Nevjerojatna glupost koje se stvarno trebalo dosjetiti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik SDP-a Nenad Stazić izjavio je u Osijeku kako prijedlog zakona o mirovinskom osiguranju, koji uskoro dolazi u drugo saborsko čitanje, nikome ne donosi ništa dobro, te pogoršava ionako loše stanje.

Govoreći na konferenciji za novinare o neprimjerenom položaju umiivoljeničke populacije u Hrvatskoj, Stazić drži kako će se, zbog najave povećane penalizacije prijevremenih mirovina, povećati broj takvih umirovljenika, a time smanjiti doprinosi u mirovinski fond i dodatno destabilizirati državne financije.

Pročitajte i ovo Zračna luka u Münchenu Ovo nitko nije očekivao Carinici u zračnoj luci u nevjerici zbog onog što je umirovljenik imao u prtljagi: "Prijavio je samo 300 eura" Brazilac poginuo padom u duboku rupu - 2 Postao opsjednut Sanjao duha koji mu je rekao da je zlato ispod njegove kuće: Iskopao rupu od 40 metara, a onda se dogodila tragedija

Zakon predviđa i stimulacije za ostanak u svijetu rada osobama starijim od 65 godina, u vrijeme kada u Hrvatskoj ima više od 230.000 ljudi u dobi do 34. godine koji ne mogu naći posao, 'što je nevjerojatna glupost, koje se stvarno trebalo dosjetiti', ocijenio je Stazić.

Strašan cinizam

Podsjetivši kako je taj zakonski prijedlog prvobitno upućen u hitni postupak i danas je trebao stupiti na snagu, Stazić je kazao kako bi bio strašan cinizam da je takav štetan zakon stupio na snagu 1. listopada, koji se obilježava kao Međunarodni dan starijih osoba.

Članica predsjedništva SDP-a i predsjednica osječke organizacije stranke Biljana Borzan kazala je kako se mirovine financiraju iz državnog proračuna koji se, kako pokazuju posljednje afere, sustavno pljačka.

Ustvrdila je kako je 'HDZ dva puta opljačkao Hrvatsku, prvi puta 90-tih godina, kada se dogodila privatizacijska pljačka, i danas, kada se novac izvlači iz državnih poduzeća, radi financiranja stranke na vlasti'.

>> Sindikat: Umirovljenici zakinuti pri usklađivanju mirovina

Borzan je kazala kako novac, koji se korupcijom uzimao iz državnih poduzeća, treba vratiti hrvatskim građanima, a da je nelegitimna vlast, koja se financira takvim novcem. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene