Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozitivno mišljenje

Neven Mimica dobio potporu u Europskom parlamentu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europski parlament izglasao je većinom glasova na sjednici u Strasbourgu pozitivno mišljenje o imenovanju Nevena Mimice za povjerenika Europske komisije za zaštitu potrošača.

Potpredsjednik hrvatske Vlade Neven Mimica dobio je u Strasbourgu za imenovanje na funkciju povjerenika EK za zaštitu potrošača potporu 565 zastupnika, protiv su bila 64 zastupnika i suzdržanih 64.

Pročitajte i ovo Ilustracija Provjerite uvjete Možda se i vi možete prijaviti: Europska komisija u Hrvatskoj raspisala natječaj za Tim EUROPE DIRECT Gost Dnevnika Nove TV povjerenik Europske komisije Neven Mimica (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Gost Dnevnika nove TV Neven Mimica o svojem petogodišnjem radu na mjestu povjerenika EU-a: "Za Hrvatsku se lobira iz Hrvatske, povjerenik se time ne bavi"

>>Sabor u zakonodavstvu EU: Ovlasti hrvatskog parlamenta obavljat će Odbor za EU poslove

Nakon pozitivnog mišljenja Europskog parlamenta Mimičino imenovanje treba još formalno potvrditi Vijeće Europske unije. Mimica je 4. lipnja uspješno prošao saslušanje pred nadležnim odborima Europskog parlamenta, koji su preporučili pozitivno mišljenje za prvog hrvatskog povjerenika u Europskoj komisiji. Mimica će dužnost preuzeti 1. srpnja, na dan ulaska Hrvatske u EU-u.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene