Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas u Podravini

"Ispovraćala sam dušu": Voditeljica udruge opisala strašan prizor koji ju je dočekao na Uskrsni ponedjeljak

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Potresan status objavila je žena koja vodi udrugu za zaštitu životinja. Opisuje šokantan prizor koji je ugledala na Uskrsni ponedjeljak. Netko je preko ograde bacio psa mješanca, kojeg su drugi psi rastrgali.

"Molim osobu koja je ostavila između 10 i 14 sati danas, na Uskrsni ponedjeljak, ovu zamalo praznu vrećicu hrane za pse i ubacila svojeg lijepo ugojenog psa mješanca, dečka, crnog sa smeđim paležom, preko dvometarske ograde u gornje dvorište utočišta, kod velikih pasa, da se javi do kraja dana kako bi preuzela mrtvo tijelo svojeg psa i vidjela što mu je učinila svojim neodgovornim postupkom", napisala je na Facebooku Marina Ferenčić iz udruge Lajka u Novigradu Podravskom.

Nesretnog psa usmrtili su drugi psi.

"Domicilni psi su ga onako preplašenog, stranca, napali i ubili", dodaje voditeljica udruge. U statusu je objasnila da će osobu, ako se ne javi, prijaviti policiji jer dokaze ima, tijelo psa i otiske prstiju na vrećici. Za DNEVNIK.hr kaže kako je prijavu već poslala. Šokirana je cijelom situacijom.

"Podlo, neljudsko i egoistično, proračunato. Bez svijesti i savjesti. Pitanje za tu osobu: Zar niste mogli nazvati i pitati? Našlo bi se rješenje. Broj telefona udruge je dostupan uvijek. Ispovraćala sam dušu, tresem se od šoka, psi su uznemireni", dodala je.

Pretpostavlja da je riječ o nekome iz neke druge općine. 

"Naša općina je napravila popis pasa, svi psi su zbrinuti i čipirani, sve kastracije su besplatne i ovaj pas je najvjerojatnije ubacio netko iz susjednih općina. Ovaj pas nema čip. Šokantno je i to što ga nije ubacio na ulazu, nego je hodao oko 150 metara i ubacio ga među velike pse, koji preko dana nisu u boksovima, ali su iza visoke čvrste ograde jer su ljudi s njima inače po 10 sati dnevno. Totalno neodgovorno. Ne razumijem taj mentalni sklop", kaže Ferenčić, koja misli da je netko možda htio psa ostaviti njima na brizi, no zbog neodgovornosti pas je stradao.   

Ukazuje na problem koji postoji na razini države.

"Država je još 2019. naredila mikročipiranje svih pasa, ali mislim da je samo desetak jedinica lokalne samouprave to provelo", kaže. 

Ferenčić objašnjava zašto je ovaj čin neodgovoran i zašto se pas ne može samo tako ubaciti u postojeću grupu pasa.

Pročitajte i ovo MORH prodaje pse, ilustracija - 5 Oglas MORH-a Burne reakcije zbog prodaje službenih pasa: "Oni nisu artikli i ne mogu se izlagati tko će dati više, kao da su odbačeni bicikli"

Pročitajte i ovo Ilustracija Javni poziv MORH prodaje službene pse: Sve prijave su dobrodošle, a poznate su i cijene

"Treba ga postupno uvoditi i paziti gdje ga i u koju grupu napokon staviti. S novim psima često prolazim tjedne prilagodbe, vozim ih svaki dan od kuće do utočišta, pratim s kim su se složili, tko im najviše paše po razini energije i temperamentu. To je odgovoran i osjetljiv posao i bitan je pravi pristup i strpljenje da se ne dogodi ovo što se dogodilo danas sirotom psiću", zaključuje.

Upit o događaju poslali smo i PU koprivničko-križevačkoj.

"Danas, 12. travnja zaprimili smo prijavu o događaju koji navodite u upitu te policijski službenici provode kriminalističko istraživanje na okolnosti događaja", odgovorili su nam.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene