Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za one koji ne mogu

Nešto drugačija ovogodišnja utrka ''Wings for Life'' svejedno će ujediniti cijeli svijet, ovaj put bježi se od virtualnog presretačkog vozila

Aktualno Galerija Wings for life world run 2021. - 6 Wings for life world run 2021. - 6 Foto: DNEVNIK.hr Wings for life world run 2021. - 7 Wings for life world run 2021. - 7 Foto: DNEVNIK.hr Wings for life world run 2021. - 5 Wings for life world run 2021. - 5 Foto: DNEVNIK.hr Wings for life world run 2021. - 4 Wings for life world run 2021. - 4 Foto: DNEVNIK.hr +3 Wings for life world run 2021. - 3 Galerija 1/8 >>
Utrka ''Wings for Life'' i ove će godine u jednom danu ujediniti cijeli svijet, ali i Hrvatsku. Za dva tjedna zajedno će, u isto vrijeme trčati za one koji to ne mogu.

Trkači cijeloga svijeta startaju u isto vrijeme - za isti cilj - lakši život osobama s ozljedama leđne moždine.

''Radi se na buđenju svijesti osoba s invaliditetom jer nas je pandemija kao i prošle zatvorila sve u kuće, a kroz ovu utrku ćemo izaći van, natjecati se i oboriti svaki svoj osobni rekord'', pojasnio je Bojan Hajdin, predsjednik Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara.

Zbog epidemiološke situacije, utrka ''Wings for life'' održat će se na virtualan način. Kreće se 9. svibnja točno u 13 sati, zajedno s tisućama ljudi iz cijeloga svijeta. Zadatak je - trčati koliko možeš dok te ne sustigne virtualno presretačko vozilo.

Potrebno je samo preuzeti mobilnu aplikaciju ''Wings for Life World Run'', platiti voucher/kupon i odlučiti na koji način želiš trčati: sam, s prijateljima ili kao dio organizirane utrke. Jedna takva organizirana je u Osijeku.

''Pola staze se trči, utrkuje, vozi po nasipu gdje je pristup moguć osobama u kolicima, ostatak staze ide kroz šumu'', pojasno je Andrej Flauder, organizator u Osijeku. Plaćena startnina u potpunosti ide za istraživanja kojima je cilj pronaći lijek za ozljede leđne moždine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rally Croatia položio ispit Velikan svjetskog moto sporta pohvalio Zagreb i Hrvatsku: "Nevjerojatna je strast koju smo vidjeli"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna gdje je problem? Hrvatska ide na Olimpijske igre s jako malo sportaša: Tko se sve plasirao u Tokio?

''Svaki korak naprijed u olakšavanju samog života u kolicima je već veliki napredak, a i znamo da je prije nekoliko godina David Mzee napravio nekoliko koraka što u nama budi neku nadu'', istaknuo je Hajdin. Promjene su moguće - ako se ujedinimo, bilo to uživo ili online.

Više o utrci ''Wings for life'' pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene