Andrej Plenković i Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)
Andrej Plenković i Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Premijer Plenković vjerojatno će odbiti predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović vezano za posebnu sjednicu Vlade, neslužbeno doznajemo.


Nakon što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i službeno zatražila sjednicu Vlade na temu demografije i blokiranih doznajemo da Vlada s Pantovčaka nije dobila dokumente ni materijale za sjednicu, te da je premijer vjerojatno neće ni sazvati.

Vezani članci Pelješki most A gdje su kacige i distanca? Juričan prijavio Plenkovića državnoj inspekciji: ''Što da je neki element pričepio njegov ego? Tragedija" Kolinda Grabar-Kitarović, bivša predsjednica RH Bivša predsjednica za Dnevnik Nove TV o uspjesima hrvatskog sporta, ali i teškim uvjetima na terenima u Tokiju: ''Prvi mečevi su bili kao da ste na treningu"

Plenkovićevi suradnici misle da je namjera predsjednice sasvim druga, te da će ona na kraju svoje mjere predstaviti sama. I dok se čeka službeni odgovor premijera, evo što je rekao potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić:

"Svaka inicijativa je pohvalna, naravno i ona koja dolazi od Predsjednice, ali mislim da Vlada i resorna ministarstva pokazuju puno toga u pokušaju rješavanja tih problema", rekao je Tolušić.

Podsjetimo, za Dnevnik Nove TV u ponedjeljak je potvrđeno kako je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uputila zahtjev premijeru Andreju Plenkoviću za sazivanjem sjednice Vlade RH, i to s temom demografije.

Na upit novinarke Dnevnika Nove TV Ivane Brkić Tomljenović, potvrđeno je da je Predsjednica poslala poziv premijeru. Navela je i točke dnevnog reda o kojima želi raspravljati, a predložila je i datume.

Poziv je uslijedio nakon jučerašnjeg sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost.