Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neslužbene informacije

Ništa od zajedničke sjednice Vlade? Plenković će vjerojatno odbiti Kolindu Grabar-Kitarović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Plenković vjerojatno će odbiti predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović vezano za posebnu sjednicu Vlade, neslužbeno doznajemo.

Nakon što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i službeno zatražila sjednicu Vlade na temu demografije i blokiranih doznajemo da Vlada s Pantovčaka nije dobila dokumente ni materijale za sjednicu, te da je premijer vjerojatno neće ni sazvati.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku" Zoran Milanović - 7 Oglasio se na društvenim mrežama Milanović se ponovo obrušio na Ustavni sud: "Kolinda Grabar-Kitarović? Tumarala je po HDZ-ovim dernecima"

Plenkovićevi suradnici misle da je namjera predsjednice sasvim druga, te da će ona na kraju svoje mjere predstaviti sama. I dok se čeka službeni odgovor premijera, evo što je rekao potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić:

"Svaka inicijativa je pohvalna, naravno i ona koja dolazi od Predsjednice, ali mislim da Vlada i resorna ministarstva pokazuju puno toga u pokušaju rješavanja tih problema", rekao je Tolušić.

Podsjetimo, za Dnevnik Nove TV u ponedjeljak je potvrđeno kako je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uputila zahtjev premijeru Andreju Plenkoviću za sazivanjem sjednice Vlade RH, i to s temom demografije.

Na upit novinarke Dnevnika Nove TV Ivane Brkić Tomljenović, potvrđeno je da je Predsjednica poslala poziv premijeru. Navela je i točke dnevnog reda o kojima želi raspravljati, a predložila je i datume.

Poziv je uslijedio nakon jučerašnjeg sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene