Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Aktualna pitanja

Plenković: Sastanak VNS-a bio je odličan. Nismo razgovarali o aferi Hotmail

Kolinda Grabar-Kitarović (Dnevnik.hr)
Kolinda Grabar-Kitarović (Dnevnik.hr)
Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je odličnim ocijenio sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost, a na njemu se nije, kazao je, razgovaralo o aferi Hotmail.

"Bio je odličan sastanak, sve smo dogovorili, kroz sve tri teme”, kratko je rekao premijer novinarima po završetku svečanog obilježavanja 27. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske te Dana Oružanih snaga RH, dodavši da su detalji sastanka tajni te o njima ne može govoriti.

Pročitajte i ovo Plenković i Milanović analiza stručnjaka Je li moguće da na kraju ni Plenković ni Milanović ne budu na čelu Vlade? Pojavila se nova ideja Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

Na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost, koju su zajedno sazvali premijer Plenković i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, razmotrena su ranije u ponedjeljak pitanja stanja informacijske sigurnosti u državnim institucijama uz usvajanje zaključka za potrebom sustavne edukacije u tom području s ciljem jačanja sigurnosne svijesti i sigurnosne kulture.

Također su razmotrena aktualna pitanja bilateralnih odnosa Republike Hrvatske i susjednih zemalja, kao i sigurnosni aspekti migracijskih kretanja prema EU-u i Republici Hrvatskoj.

Na sastanku se nije razgovaralo o aferi Hotmail, odgovorio je na pitanje novinara premijer, dodavši da su razgovarali "o informacijskoj sigurnosti”.

Novinari su premijera pitali i je li bilo propusta od strane sigurnosno-obavještajnih službi, a on je kazao kako to nije bio predmet sastanka.

Upitan je li s predsjednicom razgovarao o njezinu prijedlogu za održavanjem zajedničke sjednice Vlade posvećene demografskim pitanjima, premijer je odgovorio: "Demografska pitanja su važna. Razmatrat ćemo tu temu. Kad dođe vrijeme, o tome ćemo govoriti." (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene