Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TOPOVSKI UDAR?

Nepoznata naprava u blizini osnovne škole u Ivankovu: Policija tvrdi da nije bilo opasnosti, načelnik zabrinut za sigurnost

Ilustracija
Ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
Načelnik općine Ivankovo tvrdi kako je na ogradu tamošnje osnovne škole u srijedu postavljen topovski udar, koji, kako navodi, nije mogao biti aktiviran. Iz policije pak poručuju da se radilo o predmetu koji nije imao uništavajuća svojstva, ali ističu i da istražuju okolnosti. U općini su zbog svega zabrinuti.

U srijedu oko 13:00 sati, nakon dojave mještana, općina Ivankovo obavijestila je Policijsku upravu vukovarsko-srijemsku o mogućoj eksplozivnoj napravi postavljenoj na ogradu na ulazu u Osnovnu školu "August Cesarec" Ivankovo.

"Nakon policijskog postupanja utvrđeno je da se radi o VOJNOM TOPOVSKOM UDARU (svima nam je vrlo dobro poznat učinak istog) koji je, možemo reći na sreću, ranije iskorišten, pa nije mogao biti aktiviran.

Zaista sam zgrožen ovim događajem i kao i uvijek postavljam si pitanje koja je namjera ovakvih djela?! Što se želi postići?! ", naveo je načelnik općine Ivankovo Marko Miličević na duštvenim mrežama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U teretnom vlaku Iz vagona se čuli plač i zapomaganje: Policija među kutijama pronašla devetero ljudi, među njima pet maloljetnika

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna čeka se obdukcija Užas kod Đakova: U naletu vlaka smrtno stradao muškarac

Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković kazao je za DNEVNIK.hr kako su odmah nakon dojave na teren uputili policijsku ekipu sa službenicima protueksplozijske jedinice te izuzeli napravu.

"Utvrđeno je da se radilo o predmetu koji nije imao ubojitu ni uništavajuću sposobnost, koji je odmah izuzet. Bez obzira na to, provjeravaju se sve okolnosti", rekao je Živković.

No, načelnik općine Ivankovo zabrinut je zbog sigurnosti djece.

Iz policije opovrgavaju da je u bilo kojem trenutku bila ugrožena sigurnost građana.

"Ja kao načelnik Općine Ivankovo ću ubrzo poduzeti određene mjere u dogovoru sa nadležnim osobama u PU Vukovarsko-srijemskoj kako bi se ovakve i slične sustavne radnje u našim naseljima zaustavile dok nije došlo do gorih posljedica", napisao je načelnik u svojoj objavi.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene