Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova upozorenja

Neodgovorno ponašanje na moru tijekom oluja: "Nije lijepo da kažem što mislim o njima"

Ekstremni vremenski uvjeti mnogima i dalje ne pale alarm odgovornosti, pa posljednjih dana ponovno svjedočimo pokušajima da, dok dere jugo, pojedinci na madracima na napuhavanje u opasnost dovode i sebe, ali i one koji ih spašavaju. Reporterka Dnevnika Nove TV Sara Tomašković donosi više.

Široka je lepeza bizarnosti koje se mogu vidjeti na moru svaki put kada dođe do oluje. Jer kada snažno zapuše, mnogima more baš tada postane neodoljivo. "A mislim da je to uff, nije lijepo da kažem što mislim o njima, ludost, to je jako opasno", smatra Živka. A u Lučkoj kapetaniji Rijeka nagledali su se svega.

"Često je bizarno kada izlaze na luftićima, normalno ima više stranih jer to je i logično jer naši ljudi znaju što je bura, što je jugo, dva dominantna vjetra na Jadranu, jer ukoliko bi bilo suprotno onda nešto ne bi bilo dobro", govori Darko Glažar, lučki kapetan u Rijeci.

Pročitajte i ovo 16. obljetnica Kornatske tragedije - 1 obljetnica Kornatske tragedije 12 vatrogasaca poginulo je u nezapamćenoj tragediji, samo jedan je preživio: "Sjećanje na njih nikad ne smije izblijediti"

Zbog neodgovornih pojedinaca u spašavanje često uskače i HGSS. Josip Brozičević, pročelnik HGSS-a upozorava: "Tu na podvelebitskom kanalu gdje su poznati udari od bure, ove godine samo dvije-tri kada su na SUP-ovima ili nekim laganim gumenim čamcima isplovili iz uvala s plaža i naravno nisu se mogli vratiti nazad, bile su potrage, ali na sreću sve su dobro prošle."

Više možete pogledati u videu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene