Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Nemojmo dopustiti zabranu pjesme!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina od osamdeset akademika, biskupa, sveučilišnih profesora, književnika, odvjetnika, umirovljenih generala, novinara, skladatelja, redatelja i glumaca uputilo je pismo hrvatskoj javnosti u povodu zabrane koncerta Marka Perkovića Thompsona.

'U Hrvatskoj je počelo zabranjivanje koncerata Marka Perkovića Thompsona. Prihvaćanje zabrane tih nastupa značilo bi dopustiti Hrvatsku u kojoj se ne smije pjevati', stoji na početku pisma, koje su dostavili prof. dr. Slobodan Lang i akademik Josip Pečarić s abecednim popisom potpisnika.

Pročitajte i ovo Koncert - 2 Oko 30.000 eura Organizator zabranjenog koncerta u Puli traži odštetu: "Gradonačelnik bi to trebao platiti iz vlastitog džepa" Slika nije dostupna Banac: Zadovoljan sam što je predsjednik protiv zabrana

Podsjeća se kako hrvatski narod stoljećima iskazuje svoju radost, bol, vjeru i nadu pjesmom, a hrvatska glazba daje ljepotu našem životu i dostojanstvo našem narodu.

'Žele zabraniti naše snove i naše pjesme! Prošli smo bolna iskustva zabrane i suđenja javne riječi. Hrvatsko sjećanje je puno ponosa na one koji nisu prihvatili zabranu slobode misli, riječi, pisma i okupljanja. Nemojmo dopustiti zabranu pjesme!', navodi se u pismu i dodaje kako su već upozorili hrvatsku javnost da 'nastupi Marka Perkovića Thompsona pobuđuju plemenite osjećaje solidarnosti, a emocije bude optimizam koji iz ravnodušja i rezignacije podiže mnoštvo ljudi'. 

>> HVIDRA osuđuje politizaciju oko Thompsonovih koncerata

>> Kajin: 'Istra nije Bandićev Zagreb pa da se u Umagu skandira 'Ubij Srbina''

>> Zabranjen Thompsonov koncert u Umagu?!

>> Istrani SMS-ovima prosvjeduju protiv zabrane Thompsonovog koncerta u Umagu

Na kraju pisma navode kako s prijezirom gledaju na zabrane njegovih koncerata te pozivaju i cijelu Hrvatsku da ne prihvati i ne dopusti zabranu hrvatske pjesme - zabranom koncerata Marka Perkovića Thompsona.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene