Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nemir uoči Ultre

Splitski taksisti o najavi blokade: ''Biste li vi radili nered u svojoj kući kad imate pir''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glazbeni festival Ultra u Splitu unio je nemir među vozače taksija. Najave o organiziranoj blokadi prometa i prosvjedu vozača splitskih taksista iz Uprave Radio Taxija demantiraju.

Problem koji splitski taksisti imaju s vozačima Ubera još više izlazi na površinu tijekom većih događaja. Jedan takav je i Ultra, glazbeni festival koji počinje večeras.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga Akcija USKOK-a u Splitu, pod istragom tri osobe Mario Jurič, pripreme za Ultru Festival Ultra Europe Split se sprema za veliki glazbeni spektakl: "Očekuje se 140.000 ljudi, 3000 osoba je zaduženo za organizaciju, a sve prati 400 nadzornih kamera"

Sinoć su pojedini mediji objavili da zbog najave povećanja broja prijevoznika Ubera u tom gradu za vrijeme festivala splitski taksisti spremaju blokadu. 

No, za portal Dnevnik.hr Radio Taksi Split službeno negira bilo kakav organizirani prosvjed u Splitu. ''Biste li vi radili nered u svojoj kući kad imate pir, rođendan, proslavu?'' rekao je Jakov Čerina, dopredsjednik splitske taksi-službe, upućujući na to da su najave o prosvjedu uoči početka glazbenog festivala Ultre nebulozne i besmislene.

Božo Miletić, predsjednik Udruženja obrtnika autotaksija smatra da prosvjeda neće biti, barem ne organiziranog. ''Mislim da neće biti prosvjeda, barem neće biti organiziran, a što će pojedinci raditi, to ne znam'', rekao je Miletić.

Rješavanje problema vidi na razini države, podsjećajući da je i premijer rekao da je poslovanje Ubera u Hrvatskoj nevažeće. "Ako nadležna ministarstva uskoro ne pokrenu tužbu i ne zabrane aplikaciju Ubera, ja ću se povući iz ove priče, pa neka vide što će s više od dvije tisuće vozača taksija", poručuje Miletić.

Iz Ubera pak šalju izjavu iz koje se vidi da će povećati broj vozača. Navode kako je razlog tome sigurnost u prometu. ''Uber želi omogućiti siguran i pouzdan način kretanja svim korisnicima tijekom Ultra Music Festivala. Povećan broj vozača na Uberovoj platformi direktno će povećati sigurnost u prometu te smanjiti broj vozača koji voze pod utjecajem alkohola'', odgovorio je Matija Mesić iz Ubera na upit Dnevnik.hr.

Procjene su da će biti više od 100.000 posjetitelja Ultre iz 104 zemalja. Naime, prema službenim podacima prošle je godine Ultru posjetilo 140.000 ljudi. Svaki od prijevoznika zagrabit će svoj dio kolača, a na nadležnim je službama da razjasne posluje li netko ilegalno ili u sivoj zoni te da se dalje postupa u skladu sa službenom odlukom vlasti.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene