Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Godina s reduciranim uvjetima

Nema povećanja participacija u troškovima studiranja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rektor zagrebačkog Sveučilišta Aleksa Bjeliš izjavio je da je Senat zagrebačkog Sveučilišta jednoglasno odlučio da ove godine neće biti povećanja participacija u troškovima studiranja.

'Studenti i ostali članovi Senata složili su se da je ta odluka za sada jedina moguća, da ona odlaže dobar dio želja, preokupacija te poboljšanje uvjeta rada', rekao je rektor novinarima na otvorenju nove zgrade knjižnice Filozofskoga fakulteta, napomenuvši da su smanjene upisne kvote za mjesta gdje je bilo previše studenata.

Pročitajte i ovo Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu - 3 Izvana gladac, iznutra jadac Velebno zdanje rupa je bez dna: ''U podrumu nema gljiva, ali nema ni nas u podrumu'' Slika nije dostupna Nagrada uspješnima Bjeliš: Novi model participacije povoljniji za uspješnije studente!

Izrazio je žaljenje što će se ove godine 'morati preživljavati' na dosta reduciranim uvjetima s elementarnim troškovima te najavio da će se najvjerojatnije morati odlagati neki projekti i planovi. Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac pozdravio je odluku Sveučilišta, ocjenivši kako je to pitanje odgovornosti u trenutcima krize.

'Učinit ću sve da se kriza prebrodi tako da se ne osjeti', obećao je ministar, koji drži da su dekani donoseći takvu odluku pokazali veliku mudrost. Po ministrovim riječima kriza se može prevladati samo ulaganjem u znanje i obrazovanje. Dodao je da će se za tri tjedna u Studentskome domu 'Stjepana Radića' položiti kamen temeljac za dva paviljona s oko 500 ležajeva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene