Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagrada uspješnima

Bjeliš: Novi model participacije povoljniji za uspješnije studente!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rektor zagrebačkog Sveučilišta Aleksa Bjeliš pojasnio je novu odluku o školarinama.

Rektor zagrebačkog Sveučilišta Aleksa Bjeliš istaknuo je da je novi model participacije studenata povoljniji za uspješnije studente. Svim brucošima prva je godina besplatna.

Pročitajte i ovo Prosvjed - Sveučilište može bolje (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Uoči sutrašnjeg izbora Sudionici prosvjeda "Sveučilište mora bolje!" pozvali Senat da ne izabere Borasa Studenti (Foto: Informer) Apatija ili stvarna nemoć? Zašto su stvari na Sveučilištu zacementirane? Jedan protukandidat rektoru, politika, interesi i novac...

Na višim godinama trideset posto najuspješnijih također studira besplatno, tridesetak posto plaćat će od nekoliko stotina do četiri tisuće kuna, a samo dvadeset i pet posto studenata plaća maksimalnu participaciju.

>> Novi model školarina: Tko će plaćati studij, a tko ne?

'Naše projekcije, koje su vjerojatno pouzdane, ići će na to da će prihodi od studentskih školarina, gledajući sumarno, biti nešto manji, nego što su bili do sada. To ćemo kompenzirati sa prihodima koje smo trebali dobiti iz ugovora s ministarstvom, na osnovu odluke Vlade', kazao je Bjeliš.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene